Baku Anđu pokopali su sa šalom Hajduka i dvije pive

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 60 Postavljeno

Baka Anđa Perić, koja je u listopadu napunila 108 godina, pokopana je u nedjelju na groblju u Kotlenicama. Ona je bila najstarija članica Hajduka i vjerojatno najstarija Hrvatica, a pokopali su je sa šalom Hajduka i dvije Hajdučke pive, javlja Dalmatinski portal.


Moja tajna je da nema tajni, tako je svojedobno baka Anđa Perić iz Kotlenice u splitskom zaleđu opisala tajnu svoje vitalnosti i dugovječnosti.


Nije se školovala, a živjela je težački, radeći u polju i brinući se o domaćim životinjama. Svaki je dan, noseći teret, hodala do Sinjskog polja 25 kilometara tako othranivši i djecu, sina i dvije kćeri koji su joj podarili četvero unučadi, tri praunuka i praunuku.


Na svoj 108. rođendan postala je i najstarija navijačica Hajduka. Tada joj je naime veliki navijač Hajduka Jakov Vlastelica Đala, čuvši da je starija od kluba, poklonio zastavu 'bilih' i učlanio je je u klub. Proslavili su uz pivo i dogovorili se da će ponovno nazdravljati kad Hajduk postane prvak. Upravo je on donio šal i pive s kojima su pokopali Anđu.


O baki su se posljednjih godina brinuli sin i snaha.


- Drago mi je da sam doživjela ove godine. Dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem na životu - kazivala bi Anđa koja je u 100-oj godini operirala kuk, a kako nam je i sama rekla, već nakon šest dana bila je na nogama.


Nije pila nikakve tablete, nije bila izbirljiva što se tiče jela, a posebno je voljela meso i popiti čašicu vina.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
preminula u 108. godini života
Kratki opis: 
Moja tajna je da nema tajni, tako je svojedobno baka Anđa Perić iz Kotlenice u splitskom zaleđu opisala tajnu svoje vitalnosti i dugovječnosti.
Slike: 
dnevnik.ba
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
Opis slike: 
Foto: Dalmatinski portal/Pixsell
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message