Burić je za mene već vrhunski golman i najbolji na Balkanu

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 71 Postavljeno

Trenerski ekspert za rukometne golmane Jasmin Čamdžić za Oslobođenje govori o ponudi Melsungena, radu u Wetzlaru, novoj sezoni i reprezentaciji BiH

Bosanskohercegovački rukometni stručnjak Jasmin Čamdžić nalazi se na meti bundesligaša Melsungena, te bi na kraju sljedeće sezone mogao postati dio stručnog štaba ovog kluba. Naime, njemu ugovor sa sadašnjim klubom Wetzlarom ističe 2019. godine, a u međuvremenu Melsungen je uspostavio kontakt sa njim, no apsolutno ništa nije dogovoreno. Prioritet u pregovorima ima Wetzlar, u kojem se nalazi duži niz godina, a sve će se znati na kraju sezone, kada mu i ističe pomenuti ugovor.


NeplaniranoWetzlar se trenutno nalazi na 15. mjestu Bundeslige sa četiri boda, a u razgovoru za naš list Čamdžić ističe da to nije iznenađenje.


- S obzirom na to što smo napravili posljednjih sezona, očekivanja su bila veća, iznenađenje je za one koji ne znaju. Imali smo prelomnu sezonu, doveli osam novih igrača. Povreda golmana Tibora Ivaniševića izbacila je ekipu iz takta. Došle su potom i dvije povrede desnih krila. Imali smo četiri utakmice sa jednim golmanom, izgubili nesretno, a mnogo toga je stvar neuigranosti. Ima dosta varijacija, padamo u igri, dižemo se, uvijek smo u nekoj trci. Po bodovima nemamo nijednog izgubljenog boda neplanirano. Izgubili smo od Bersgichera, koji jeste novi u Bundesligi, ali ima veliki budžet. Ekipa ima kvalitet, ali treba nam još vremena, kaže Čamdžić, koji o bivšem golmanu Borca Tiboru Ivaniševiću ima riječi hvale.


- Sreću smo imali da je Benko (Benjamin Burić, op.a) pravovremeno rekao da ide. Tržište golmana za Bundesligu je teško. Svi dobri su u Ligi šampiona. Gledali smo dosta i tu ima mnogo imena na spisku, a onda je on bio naša želja, jer je naša balkanska škola, što meni paše u radu. U Skjernu je igrao značajnu ulogu i ima iskustvo iz Lige šampiona. Dobar je karakter, isplanirali smo se i dobro nam ide, kaže Čamdžić, koji ističe da je sretan što je bilo zadovoljstvo raditi sa Benjaminom Burićem, koji je sada u Flensburgu.


Veliki moral- Sretan sam bio da sam dobio takvog atletu da mogu raditi s njim. Gledao sam ga kad sam bio sa reprezentacijom BiH. Kad sam počeo raditi, vidio sam da posjeduje nevjerovatnu inteligenciju kao igrač. Ima potencijal da bude najbolji, a za mene je već vrhunski golman. Treba mu vrhunski uspjeh da to potvrdi, da Flensburg makar uzme njemačko prvenstvo, a u tri godine u Flensburgu da osvoji i Kup i da se izbori za Final Four Lige šampiona. Potvrdit će svoje vrhunske kvalitete, a onda će i doći vrhunska ponuda od neke najjače ekipe u Evropi. Potvrdit će to vrhunsko. On je već sad iznad svih golmana na Balkanu, kazao je sjajni rukometni stručnjak.


Njega odavno nema ni blizu rukometne reprezentacije BiH, ali redovno prati dešavanja. Uoči mečeva sa Bjelorusijom i Češkom kaže da naš tim ima potencijal da ostvari obje pobjede.


- Prije svega, kapa dolje svima koji su tu, od selektora i igrača, pa do ljudi koji obezbjeđuju da se održe okupljanja. Pokazan je veliki moral, a i želja momaka. Ustvari, samim dolaskom momci su pokazali da imaju želju, a znam da imaju inat, govori Čamdžić i dodaje:


- Što se tiče protivnika, ne treba se i ne smije niko potcijeniti, pogotovo na reprezentativnom nivou, gdje ima malo vremena za pripreme i analizu. Mogu u tim mečevima odlučivati povrede, bolesti i slično. Najiskrenije, ja bih želio da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, jer stvarno imamo dobru šansu i veliki sam optimista.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message