Červar: Japance ne treba podcijeniti, ali priliku ću dati svima

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 12 Postavljeno

Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedili Island sa 31:27 (16:14) u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prvom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike, prenosi HINA.


- U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovu kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ, kazao je raspoloženi Červar novinarima. 


- Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed, kazao je Červar, koji je potom govorio o sljedećem protivniku Japanu. 


- Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo, no svakako nisu momčad za potcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji. Japan će biti i idealna prilika za nasda vidimo  kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači, zaključio je izbornik. 


Utakmica Hrvatska - Japan igra se u nedjelju u 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
izbornik hrvatske rukometne reprezentacije
Kratki opis: 
- Japance nikako ne treba podcijeniti, dobra su ekipa i jedino im fali iskustvo, kazao je u subotu o sljedećem suparniku hrvatskih rukometaša na SP-u u Münchenu izbornik Lino Červar.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Vezana novost: 
Hrvatski rukometaši oduševili potezom nakon utakmice! Ni Japanci im nisu ravni
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
Opis slike: 
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message