Čović iz Širokog poručio: BiH je i naša domovina

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 43 Postavljeno

Čović je ovom prigodom izrazio uvjerenje kako će razvojnim strategijama uz ono sredstava što imaju u proračunu i u suradnji sa višim razinama vlasti, uskladiti razvoj, tako da "Široki dobiva jednu posebnu dimenziju iz godine u godinu", prenosi Fena.


Osvrčući se na predstojeće izbore, on je kazao kako je hrvatski narod "ponosan što je veliki narod u BiH, koliko god bili malobrojni", dodajući kako "to treba da čuje svatko onaj tko misli da može u ime nas donositi odluke".


-Mi smo danas u prigodi da pošaljemo vrlo jasnu poruku, tu smo, razvijati ćemo se, graditi, bit ćemo predvodnici svih pozitivnih vrijednosti u BiH, kako kad je u pitanju vanjski, onaj europski put, tako, kad je i u pitanju ovaj socio-ekonomski i gospodarski, vrlo jasno, nikada nećemo čekati da nam netko drugi nešto da - naglasio je hrvatski član Predsjedništva BiH.


U svome govoru, Čović se osvrnuo i na legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH.


- Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Ali koliko god se oni trudili različitim nastojanjima, iz onoga što je ostalo u zakonskim okvirima, kada je u pitanju izborno zakonodavstvo, neće moći birati za nas. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove. Svi mi. I oni koji su u strukturama braniteljskih udruga, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, do naših duhovnih otaca jer samo tako ćemo uravnotežiti sve ono što trebamo uravnotežiti unutar hrvatskog naroda u BiH i s ponosom govoriti da je ovo naša domovina - poručio je danas iz Širokog Brijega hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dagan Čović.


Na početku svečane sjednice Gradskog vijeća održane u povodu Dana grada Širokog Brijega, nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić istaknuvši odličnu suradnju s gradonačelnikom Kraljevićem, gradskim službama i vijećnicima Gradskog vijeća, a svojim sugrađanima čestitao je Dan grada.


Izvješće o radu gradonačelnika Mire Kraljevića, nazočnima je prikazano je kroz video projekcije, gdje su prikazane aktivnosti koje su gradonačelnik i gradsko vodstvo provodili i planirali kroz posljednju godinu. Posebno su prezentirani infrastrukturni i gospodarski projekti te sportski i kulturni događaji.


U prigodnom obračanju, gradonačelnik Kraljević se svima koji pomažu i podržavaju projekte u Širokom zahvalio, posebne zahvale uputivši hrvatskome članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH, ali i svim drugim dužnosnicima HDZ-a BiH s viših razina vlasti, s kojima, kako kaže, grad Široki Brijeg ima odličnu suradnju.


Nazočne su prigodnim riječima pozdravili i vikar Hercegovačke franjevačke provincije BDM fra Ivan Ševo, Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, župan Vukovarsko-srijemske Županije Božo Galić te predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.


Na temelju Odluke Gradskog vijeća dodijeljena su javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku i ugledu Grada Širokog Brijega ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.


Svečanoj sjednici prethodila je molitva, polaganje vijenaca i svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava, za sve umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje.


Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata, visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, vijence su položili gradonačelnik Miro Kraljević te predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
DAN GRADA
Kratki opis: 
Povodom Dana grada Širokog Brijega, koji se obilježava 15. kolovoza, u petak je u kinu Borak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg kojoj je nazočio i hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
Opis slike: 
Foto: Večernji.ba
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message