DAVOR BERNARDIĆ: HOĆE LI PLENKOVIĆ OSTATI DOSLJEDAN I ODREĆI SE ČOVIĆA

Izvor: Haler Pregledano: 18 Postavljeno

Bernardić: Hoće li Plenković ostati dosljedan i odreći se ČovićaFoto: Vijesti.ba

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić reagovao je večeras na Twitteru na smjenu hrvatskog ambasadora Del Vechia, nakon odlaska u Banju Luku.


"quot;Vladajući su osudili i odrekli se hrvatskog veleposlanika u BiH Del Vechia zbog odlaska u Banja Luku na obilježavanje neustavnog Dana RS. Pitanje je hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Dragana Čovića?"quot;, upitao je Bernardić.

"nbsp;
"nbsp;
"bdquo;HDZ, Dragan Čović, njihovi partneri i prijatelji su slavili Milorada Dodika i neustavno obilježavanje Dana Republike Srpske koji je u suprotnosti sa Ustavom BiH"ldquo;, poručio je danas Bernardić i pozvao predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića da se o tom javno očituje."nbsp;
"nbsp;
On je osudio potez hrvatskog veleposlanika Ivana Del Vechija u BiH, ali i hrvatsku Vladu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) zbog propusta, kako je rekao, koji se dogodio u hrvatskoj vanjskoj politici.
"nbsp;
"bdquo;Toliko o brizi HDZ-a BiH za Hrvate u Bosni i Hercegovini i za cjelovitost te države"ldquo;, rekao je Bernardić.
"nbsp;
Bernardić je od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zatražio javno očitovanje o potezu hrvatskog veleposlanika u BiH, ali i o potezu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, jer je riječ o HDZ-u, rekao je.
"nbsp;
"bdquo;Ukoliko ministrica vanjskih poslova nije znala za njegov odlazak tamo, znači da je ministarstvo u potpunom rasulu. Možda najbolje o tom govori činjenica da zadnje dvije godine ove Vlade Hrvatska nije ni započela rje"scaron;avati niti jedan otvoreni problem s na"scaron;im susjedima, niti s jednim"ldquo;, kazao je Bernardić.
"nbsp;
(Vijesti.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message