DETALJI SULTANOVA POSJETA: Čeka ga Predsjedništvo BiH, počasni doktorat, prepuna Zetra...

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 86 Postavljeno

Ova posjeta, o kojoj su prvobitno pisali turski mediji, izazvala je brojne kontroverze i reakcije u BiH imajući u vidu da je najavljen i veliki predizborni miting u Sarajevu pred 10.000 turskih državljana iz cijele Europe.


U Veleposlanstvu Turske u BiH za Fokus.ba je potvrđeno da će Erdogan tijekom boravka u BiH posjetiti tri lokacije, a prva je Predsjedništvo BiH gdje će razgovarati sa članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.


„Tom prilikom će biti razmotrene mnoge teme unutar bilateralnih političkih, trgovinskih i ekonomskih odnosa. U tom kontekstu, smatra se da će konkretne teme poput, u prvom redu, projekta izgradnje ceste Sarajevo-Beograd, uzajamnog povećanja investicija i razvoja trgovine, biti među glavnim temama koje će se razmatrati“, naveli su za Fokus.ba iz Veleposlanstva Turske u BiH.


U okviru posjeta, planirano je da Erdogan prisustvuje 6. redovnoj skupštini Unije europskih turskih demokrata (UETD) koja će se održati istoga dana u Sarajevu, u dvorani Zetra.


Iz ovog Veleposlanstva nisu željeli spekulirati ko je sve pozvan na ovaj skup te tko će se od uzvanica obratiti prisutnima, ističući da je sve to u nadležnosti UETD-a.


„Predsjednik Republike Turske će, također, prisustvovati svečanoj dodjeli počasnog doktorata na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)“, istakli su iz ovog Veleposlanstva.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
erdogan u sarajevu
Kratki opis: 
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u nedjelju 20. svibnja 2018. godine.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message