Evo kako će Hrvatska izgledati bez Duvnjaka

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 39 Postavljeno

Kapetan je pred kraj utakmice i velike pobjede 32:22 krivo stao i pao na tlo te su ga Vori i liječnik reprezentacije na ramenima iznijeli s terena. Duvnjak je sigurno otpao do kraja prvog kruga te najvjerojatnije za cijeli drugi krug, koji se igra u Zagrebu, a eventualno će biti spreman za polufinale i finale, dođe li Hrvatska do te faze natjecanja.


Prema pravilima natjecanja, Lino Červar ima pravo promijeniti dva igrača prije drugog kruga te prije polufinala. Tako je u momčad umjesto Duvnjaka upao Denis Buntić, što je pomalo iznenađujuća odluka budući da je momčad ne desnoj strani dosta dobro pokrivena.


 Duvnjakovom ozljedom najveći teret pada na leđa Luke Cindrića, koji se sad prometnuo u ključnog igrača za ambicije Hrvatske na ovom Europskom prvenstvu. Duvnjak je uz njega igrao sve pozicije, najviše lijevog beka, oni i njihova križanja su bili ključna poluga moći Červarovog napada.


Koliko je Duvnjak važan za ovu momčad, ne samo napadački, nepotrebno je naglašavati. Dule je prošle godine na SP-u u Francuskoj imao najviše ukradenih lopti na cijelom turniru, a sinoć je protiv Srbije imao šest asistencija, najviše na utakmici. Kako će Červar to nadoknaditi?


"Idemo dalje. Pozivam publiku da ponovno dođu u onolikom broju protiv Islanda, njihova pomoć nam je sad najpotrebnija", rekao je Lino Červar.


Njemu je, uz Duvnjaka, najteže. Na svom zadnjem velikom natjecanju, kod kuće, ostao je bez najboljeg igrača na kojem je gradio cijelu priču osvajanja medalje na ovom natjecanju. Osjeća se krivim vjerojatno osjeća krivim zbog Duvnjakove ozljede, jer ga je držao u igri kad je sve već bilo riješeno, iako tvrdi da ga je želio zamijeniti, ali ga Domagoj - nije čuo.


Samo su Stepančić, Alilović i Čupić na parketu proveli više vremena od Duvnjaka.


Iako se od njega puno očekivalo na ovom prvenstvu, Luka Cindrić će sad morati preuzeti još više odgovornosti. Prvak Europe nikada nije bio spremniji. Ozljeda Duvnjaka mijenja apsolutno sve. Pred Cindrićem i Karačićem je najveći izazov u karijeri., piše Index.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
crni scenarij
Kratki opis: 
Iako smo se nadali da ozljeda lista Domagoja Duvnjaka na utakmici protiv Srbije u 1. kolu EP-a nije tako ozbiljna, današnji pregledi ultrazvukom i magnetskom rezonancijom pokazali su da je najbolji igrač Hrvatske ipak teže stradao.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Vezana novost: 
Duvnjak se ozlijedio, Červar priznao: Radije bih dao ova dva boda nego da ostanemo bez njega!
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message