​Facebook sve više gubiti korisnike mlađe od 25

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 16 Postavljeno

U 2018. broj korisnika Facebooka u SAD-u trebao bi pasti za 5,6 posto u dobnoj skupni od 12 do 17 godina, odnosno za 5,8 posto u skupini između 18 i 24 godine.


Ovo je prvi put d eMarketer predviđa pad korištenja Facebooka kod mladih u dobi od 18 do 24 godine, objavio je eMarketer. Taj centar Predviđa da će u 2018. godini Facebook izgubiti 2 milijuna korisnika mlađih od 25 godina.


Dok Facebook gubi, Snapchat privlači i trebao bi dobiti 1,9 milijuna novih korisnika u dobnoj skupini osoba mlađih od 25. Nešto manje - 1,6 milijuna novih korisnika koji su odustali od Facebooka, trebao bi privući Instagram.


U SAD-u je Instagram i dalje važniji od Snapchata po ukupnom broju korisnika koji je narastao 13,1 posto u godinu dana na 104,7 milijuna. Istodobno Snapchat bi trebao rasti za 9,3 posto na 86,5 milijuna. Facebook, s druge strane, nastalja osvajati stariju populaciju te ima postojan broj korisnika od 169,5 milijuna.


Snapchat bi mogao privući i starije korisnike ako redizajnira svoju platformu i pojednostavi uporabu, kaže Debra Aho Williamson, analitičarka eMarektera.


Nedavno je Snapchat uveo nekoliko noviteta kako bi pojednostavio uporabu. No pitanje je hoće li mladi i dalje smatrati da je Snapchat cool ako se njime počnu koristiti njihovi roditelji i djedovi i bake, kaže Williamson te podsjeća Upravo je to situacija s kojom  se sada suočava Facebook.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
koje vi mreže koristite?
Kratki opis: 
Facebook je i dalje najpopularnija društvena mreža u Sjedinjenim Državama, no populacija mlađa od 25 godina sve se više okreće mreži Snapchat, navodi eMarketer i predviđa nastavak pada korisnika Facebooka.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message