Gračanica danas otvara vrata poduzetnicima

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 12 Postavljeno

Međunarodni sajam Grapos Expo ove godine će okupiti 335 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, ali i Evrope

U Gračanici će danas biti otvoren Deseti međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos Expo. Sajam koji će trajati do 19. aprila i ove godine će u fokusu imati mikro, mala i srednja preduzeća koja predstavljaju motor razvoja privrede BiH, ali i privrede zemalja okruženja.


Potencijali


Kako je za Oslobođenje kazao Nedžad Nuhanović, direktor Sajma, ovogodišnji sajam će se održati na 12.000 kvadratnih metara sajamskog prostora, od čega je 7.000 zatvorenog prostora.


- Gračanica je spremna da sutra otvori svoja vrata izlagačima koji ove godine, uz BiH, dolaze i iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Švedske, Austrije, Italije i Njemačke. Imamo 335 prijavljenih izlagača, što je najveći broj dosad, kazao nam je Nuhanović, dodajući kako je porast broja izlagača najbolji pokazatelj uspješnosti Sajma u proteklim godinama.


I ove godine Sajam će uz izlagački dio obuhvatiti i konferencijski te će biti održano nekoliko panela i radionica posvećenih poduzetništvu.


- U planu je održavanje konferencije o privrednim potencijalima i mogućnostima Tuzlanskog kantona. Također će se govoriti o programima podrške malim i srednjim preduzećima, ali i o javno-privatnom partnerstvu. S ponosom ističemo da će se održati i konferencija mladih poduzetnika Nexus, u kojoj će učestvovati mladi poduzetnici iz BiH, Hrvatske Srbije i Crne Gore, naglasio je Nuhanović.


B2B susreti


Prema njegovim riječima, namjera organizatora je da ukaže na potrebu povezivanja mladih poduzetnika u regionu, ali i da se napravi takoreći link privrede sa obrazovanjem, sa stručnim školama, fakultetima, a sve kako bi se vidjelo da mladi u BiH itekako imaju svoju budućnost, te kako bi se zaustavio odliv radne snage.


Sajam će biti prilika i za potpisivanje memoranduma o razumijevanju općina Gračanica i Gradačac sa Vladom TK-a i udruženjem Progres, a vezano za zapošljavanje mladih.


- Također, u okviru trodnevnog sajma biće održani i B2B susreti, ali i Klub visokih peta u saradnji sa Bisnodom, istakao je Nuhanović, te dodao da će Sajam zasigurno rezultirati novim kontaktima, poslovima i novim investicijama u BiH.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message