HDZ BiH oštro osuđuje uništavanje stranačkih plakata diljem BiH

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 26 Postavljeno

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine osuđuje uništavanje stranačkih plakata i drugog promidžbenog materijala diljem BiH, te poziva političke stranke i kandidate, te pojedince, da se suzdrže i prekinu s političkom nekulturom. U posljednje vrijeme svjedoci smo, što je tijekom izborne kampanje još i izraženije, govoru mržnje, neprimjerenom izražavanju u medijima i na društvenim mrežama. HDZ BiH poziva na korektno ponašanje u izbornom procesu, najoštrije osuđuje ovakav način djelovanja i kampanju pojedinih političkih subjekata ili pojedinaca.  Pozivamo sve političke subjekte uključene u izborni, demokratski proces, na dostojanstvenu i korektnu kampanju za predstojeće izbore.


Predstavljanjem Programa HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, predstavili smo i Kodeks ponašanja u izbornoj kampanji, te se obvezali za vođenje korektne kampanje, na što pozivamo i ovom prilikom ostale političke subjekte. HDZ BiH i HNS porukama Zajedništva, te pozivom na jedakopravnost, konstutivnost i bolji život svakoga Hrvata i drugih građana u BiH, nikoga nije, niti namjerava uvrijediti.


Političkim protivnicima, još jednom upućujemo molbu, da svoju nervozu iskazivaju na druge načine i da ne strahuju od većinske volje Hrvata u BiH, stoji u priopćenju iz ove stranke.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
izbori 2018.
Kratki opis: 
Političkim protivnicima, još jednom upućujemo molbu, da svoju nervozu iskazivaju na druge načine i da ne strahuju od većinske volje Hrvata u BiH, stoji u priopćenju iz HDZ BiH.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message