Hoće li Savez reagirati: Nesportsko ponašanje navijača Sarajeva i pojedinih članova kluba

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 7 Postavljeno

Ponašanje većeg dijela navijača Sarajeva, kao i nekih pojedinaca unutar momčadi s Koševa, sigurno nisu bila u sklopu sportskog aspekta, no izgleda da je to nekako prošlo ispod radara.


Na stranu pogrdna skandiranja navijača, mnogobrojne psovke i uvrede, jer to je prisutno gotovo na svim stadionima u BiH pa stadion Koševo tu nije nikakva iznimka. No pitanje je kako bi se isti ili slični događaji okarakterzirali primjerice na stadionu Pecara, Bijeli brijeg ili na Podvalama u Gabeli? Gabela je posljednja spomenuta zbog nesportskog ponašanja dijela navijača, no ostaje dojam kao da su se najgore stvari događale proteklog vikenda u Gabeli a u Sarajevu je navodno bila “fantastična atmosfera”, prenosi Jabuka.TV


Ulazak jednog navijača Sarajeva u teren, kojeg su redari u posljednji trenutak spriječili da ne napadne nekog od igrača Širokog Brijega, velika bakljada navijačke skupine “Hordi zla” predstavljena kao “sjajna koreografija”, a ista takva od strane od nekih hercegovačkih navijačkih skupina ocijenila bi se kao primitivizam, vandalizam i što već sve ne; potom napad na trenera Širokog Brijega Gocu Sedloskog za vrijeme utakmice od strane sportskog direktora Sarajeva Emira Hadžića, a po završetku utakmice i od strane igrača Mersudina Ahmetovića, ubacivanje predmeta u teren itd. samo su neki od događaja koji su obilježili derbi u Sarajevu.


Ipak u medijima bliskim FK Sarajevo sva pozornost je na događanja u Gabeli. Za tamošnje događaje očekuju se sankcije, a o sankcijama za stadion Koševo nitko ne uputi gotovo niti jedne kritičke riječi. Treba reći kako je derbiju na Koševu prethodio poziv navijača Sarajeva da svi koji mogu ponesu ratne zastave Armije BiH s ljiljanima, u sklopu obilježavanja 27. godišnjice od osnutka ove vojske, to se vjerojatno smatra patriotskim činom, iako se tko zna koliko puta ponovilo da politici i ratnim simbolima nije mjesto na stadionima u BiH. No očito su tu problematične zastave HR Herceg-Bosne, a za zastave i parole Armije BiH se vodi logikom “pa kome će to smetati?”.


U srijedu se sastaje Disciplinsko povjernstvo Nogometnog saveza BiH, i ostaje za vidjeti hoće li jedna od točaka dnevnog reda biti i događaji na Koševu te hoće li i kakvu će kaznu dobiti FK Sarajevo? Sve drugo suprotno od barem neke ozbiljnije novčane kazne, a moglo bi se razgovarati i one nekim sankcijama za tribine bilo bi apsurdno. Nogometni savez BiH je poznat po nekim apsurdnim odlukama pa ni u ovom slučaju ne treba ništa iznenaditi.


 


Nesvakidašnja situacija na Koševu pic.twitter.com/cuk3PPbJS3


— SportSport.ba (@sportsport) April 14, 2019


Dnevnik.ba 


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
sport
Kratki opis: 
Sarajevo i Široki Brijeg odigrali su bez pogodaka u derbiju 26. kola Premijer lige BiH. Jedna i druga momčad nastavljaju s daljnjim obavezama, no osim spornih sudačkih trenutaka, iza derbija bi trebalo razgovarati i onim “nenogometnim” događajima u sklopu njega.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
Opis slike: 
FOTO: Screenshot
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message