Jednostavno, magija

Izvor: spagosmail Pregledano: 35 Postavljeno

Svi su djeca od broja 7008.
Zahvaljujući internetu, potomcima jednog anonimnog davaoca sperme, po"scaron;lo je za rukom da prvo ostvare kontakt, a onda da se i sastanu zajedno. Sve polubraća i polusestre su se sastali, i tako je nastala jedna velika familija novog tipa.
Njih devetoro djece od nepoznatog, susreli su se prvi put u Kansas Cityju, 2018. godine, doputovali su iz raznih saveznih država SAD, i proveli tri dana zajedno u jednom hotelu.
A "scaron;ta se tamo de"scaron;avalo, jedva da je i jedno od njih moglo pretpostavljati. Bila je to jednostavno, magija, tako su barem izjavili prilikom rastanka.
Odmah nakon dolaska, svima je upalo u oči jedna stvar: svi su imali crnu kosu, markantnu bradu, plave oči. Najvjerovatnije, geni naslijeđeni od oca..
Od njega nema niko fotografiju, samo broj, pod kojim se vodi kod Banke sperme.
Grupa koja se počela baviti traganjem, potvrdila je novu rodbinu. Prema njihovoj izjavi, tu su se sastali potomci istog donatora sperme. Nik je tada imao 15 godina, Joseph 12, a drugi su bili između njih: Paul i Molly, Chelsea i Zoe, Chris, Jenna i Lizzie.
Izgledali su radosno "scaron;to su zajedno, a razgovarali su kao stari poznanici.
Naučnici Rosana Hertz i Margaret K. su iskustva sa ovog sastanka stavili u jednu iscrpnu knjigu, u kojoj se uz iskustva ovih devetoro, nalaze i intervjui sa oko 350 djece, čiji otac je bio donator. Oni su, prije svega, htjeli doći do saznanja kako se ljudi nose sa ovim saznanjima, a pogotovo, kada odjednom imaju rodbinu, koje im je do tada bila potpuno nepoznata i strana.
"Scaron;ta pokazuje istorija grupe 7008.?
Od početnih devet, grupa je ubrzo narasla na 15, zatim i na 20. Ali, samo godinu dana nakon sastanka u Kanzas Cityju, početni entuzijazam je splasnuo. Tokom vremena, te"scaron;ko je bilo izbjeći ono "scaron;to ide s tim uzrastom: ljubomora, svađe oko tvrdnji o liderstvu, frakcionizam.
Istraživači su prona"scaron;li manje grupe koje jo"scaron; funkcioni"scaron;u. Budućnost projekta, kao "scaron;to je 7008 je jo"scaron; neizvjesna. A sličnih stvari ima i u sasvim normalnim porodičnim okruženjima.
(spiegel)
(NovaSloboda.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message