Kći Brune Stojića jedna od najmoćnijih poslovnih žena u Hrvatskoj

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 87 Postavljeno

Šefica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević treću godinu zaredom proglašena je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, prema 13. izboru "300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske" tjednika Lider.


Gordana Kovačević mladim je kolegicama poručila da uživaju u poslu, budu hrabre i nikad ne odustaju od dobrih ideja jer samo tako mogu ostvariti snove, prenosi Hina.


 


Druga najmoćnija žena u biznisu je - šefica Zagrebačkog holdinga


Na drugom mjestu najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban. Njezine su reference za to mjesto, uz ostalo, intenzivno povlačenje sredstava iz EU-ovih fondova te refinanciranje obveznica Holdinga prema najboljim uvjetima dosad.


Treća je čelnica Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko kojoj je, kako je rekla, kada je posao u pitanju, svejedno je li s druge strane stola muškarac ili žena.


Četvrta je direktorica hrvatske podružnice Europske banke za obnovu i razvitak Vedrana Jelušić Kašić, a peta direktorica za hrvatsko tržište Philip Morrisa Anita Letica.


Od šestog do desetog mjesta su Ivana Bratanić (Euroherc osiguranje), Lada Tedeschi Fiorio (Atlantic), Ružica Vađić (Auctor), Ruža Tomić Fontana (Coca-Cola HBC) te Gordana Deranja (Hrvatska udruga poslodavaca).


 


Najmoćnije među političarkama - Kolinda i Dalić


Među političarkama, najmoćnije su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i ministrica gospodarstva Martina Dalić.


Na konferenciji "Žene u biznisu" koja je prethodila izboru najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, upozoreno je da je udio žena u vodećem i višem menadžmentu i dalje vrlo skroman.


"Žene nažalost nisu toliko prisutne u višem menadžmentu, no kada su žene uspješnije i države su uspješnije", rekao je otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj Douglas Jones. SAD je zemlja partner ovogodišnjeg susreta "Žene u biznisu".


Američko veleposlanstvo podupire veliku mrežu raznih poduzetničkih programa, uz ostalo i program Aurora zamišljen kao potpora novim poduzetnicima.


Izaslanik predsjednice RH Marko Jurčić smatra da žene u hrvatskom društvu još uvijek u nizu segmenata nemaju istu poziciju kao muškarci. Po njemu, hrvatsko društvo ženama priznaje važnost u nekim elementima, dok su u drugima zakinute. Ističe potrebu potpune ravnopravnosti žena i muškaraca u svim segmentima života.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Egida: 
tjednik lider
Kratki opis: 
Šefica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević treću godinu zaredom proglašena je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, prema 13. izboru "300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske" tjednika Lider.
Slike: 
dnevnik.ba
Teme rubrike: 
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message