Koristite i bočice sa fiksatorom za šminku

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 35 Postavljeno

Koristite i bočice sa fiksatorom za šminku

Prije šminkanja na kožu nemojte nanositi masne kreme, već lagane gel teksture koje će hidratizirati kožu. Ako se borite s masnom T-zonom, obavezno je premažite gelom za matiranje koji će satima kontrolisati izlučivanje sebuma i na najbolji način pripremiti kožu za make-up. Prije nanošenja sjena kapke premažite primerom ili barem korektorom, a ruž između dva sloja “učvrstite” puderom u prahu i obavezno obrubite mat olovkom za usne. Ili odaberite sjajilo, koje je ponovo u trendu.


Vjerovali ili ne, u potpunosti matiran izgled izašao je iz mode, a u trendu je ponovno prirodan, svjetlucav, dewy look. To znači da su na cijeni lagani puderi i BB kreme, obrazi okupani nježnim rumenilom i highlighterom te gotovo mokre, metalik teksture na očima. Odaberete li ovakav izgled, važno je samo pobrinuti se za matiranje čela, nosa i brade te dotjerivanje obrva koje će poslužiti kao prekrasan okvir cijelom licu.


Bočica s fiksatorom nije rezervisana samo za vjenčanja i nastupe slavnih celebrity djevojaka - pomoći će vam da svaki make-up look zadržite duže na licu.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message