Krem čorba od bundeve

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 26 Postavljeno

Krem čorba od bundeve

Potrebno:


• 500 g bundeve


• glavica crnog luka


• dva čehna bijelog luka


• dvije mrkve


• so i biber po ukusu


• ulje


• 2 dl neutralne pavlake


• malo ruzmarina


Priprema:


Očistite bundevu od sjemenki, isijecite je na komade i pecite u rerni oko 15 minuta. U međuvremenu, u šerpu sipajte malo ulja pa popržite crni luk, dodajte bijeli luk i pečene komade bundeve, kao i mrkvu isjeckanu na kolutiće. Nalijte vodu tako da prekrije sve sastojke i kuhajte oko pola sata.


Kada je bundeva kuhana, dodajte soli i bibera po ukusu, malo ruzmarina, a zatim sipajte neutralnu pavlaku. Sklonite čorbu sa šporeta i sve sastojke umutite štapnim mikserom. Čorbu poslužite toplu. Ovo je sjajni i jednostavni recept kada vam nedostaje ideja za ručak.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message