Kremu staviti odmah nakon pranja lica

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 33 Postavljeno

Kremu staviti odmah nakon pranja lica

Danas vam otkrivamo neke savjete poznatog dermatologa o tome kako da izgledate mlado u svakom životnom dobu. Dr. Harold Lanser ne podržava kolege koje tvrde da česti piling oštećuje epiderm i uništava zaštitni sloj kože.
image
Naprotiv, svako predavanje počinje riječima da put do idealne kože počinje svakodnevnim pilingom. Prema njegovim riječima, piling i dublji piling postupci su neophodni za svježu i mladu kožu.


Pravilo 60 sekundi


Dermatolog savjetuje da nanesete kremu na kožu u roku od jednog minuta nakon pranja - tako koža zadržava više vlage. U suprotnom, voda će početi da isparava sa površine kože, a vlaga će biti manje efikasna.


Šampon za lice


Zvuči neobično, ali ljekar zna šta piše: iritacije na licu ćete spriječiti pomoću šampona protiv peruti, jer u njegovom sastavu uvijek postoji cink. Ovo također važi za osobe sa osjetljivom kožom.


Zaboravite na spužvice


Harold Lanser savjetuje da uopšte ne upotrebljavate spužvice za lice: one apsorbuju više nego što daju, neekonomično troše skupu kozmetiku. Dermatolog preporučuje da pudere nanosite prstima.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message