Lagumdžija: Nakon uspostavljanja koalicije sa SDA obavio sam umru, mali Hadž

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 74 Postavljeno

Lagumdžija je tada išao na Izvanredni samit OIC-a koji je održan u vrijeme mjeseca ramazana, točnije u kolovozu 2012. godine na inicijativu saudijskog kralja Abdullah bin Abdulaziz al-Sauda povodom početka eskalacije snažne krize/rata u Siriji.


Na samit je išao kao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.


"Na samit sam otišao koristeći iznajmljeni zrakoplov kompanije Avaz, a čije su usluge (lako provjerljivo) zbog rute kretanja bile daleko jeftinije i efikasnije u odnosu na standardne komercijalne letove koji su u tom trenutku bili raspoloživi. Dakle, ruta kretanja od Sarajeva do Mekke je vodila preko Bejruta, radi sastanka sa našim diplomatima koji borave na Bliskom istoku i radi pomoći našim državljanima koji su se u tim trenutcima nalazili u ratom obuhvaćenim područjima u Siriji ili bili na putu 'spasa' skupa s tisućama drugih izbjeglica", napisao je Lagumdžija osvrćući se na navode Slobodne Bosne da je na ovaj put išao sa suradnicima te da je putovao privatnim zrakoplovom u vlasništvu Fahrudina Radončića, a da je let plaćen državnim novcem.


Dalje je naveo da je boraveći na samitu OIC-a, kao gost kralja Abdullaha boravio u njegovom kompleksu koji se nalazi svega stotinjak metara od Velike džamije u Mekki na čijem se centralnom mjestu nalazi Kaba.


"Kao i dio kolega iz drugih zemalja, prihvatio sam poziv domaćina da tijekom OIC samita s našim veleposlanikom obavim umru", dalje se navodi u njegovom priopćenju.


Dalje je Lagumdžija naveo da je njegov precizan stav bio i ostao da u tome niko civiliziranne bi trebao vidjeti ništa sporno, naprotiv.


"Također je točno da se ovom činjenicom nisam služio u "političkom" životu, niti na ovaj način skupljao političke poene, što bi mnogi na mom mjestu činili ili čine i danas. Oduvijek sam imao pojačano gađenje prema lažnim moralistima i 'multikulturalizmu' kojem je problem što sam bio u Mekki, a istovremeno, na primjer, pozdravljaju kao dokaz sekularizma moj odlazak u Vatikan na ustoličenje novoizabranog Pape Franje", zaključio je Zlatko Lagumdžija.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
vođa nekadašnjih platformaša
Kratki opis: 
Boraveći na samitu Organizacije islamske suradnje (OIC – Organisation of Islamic Cooperation), kao gost kralja Abdullaha boravio sam u njegovom kompleksu u Mekki. Kao i dio kolega iz drugih zemalja, prihvatio sam poziv domaćina da tijekom OIC samita s našim veleposlanikom obavim umru, objavio je na svom Facebook profilu Zlatko Lagumdžija pojašnjavajući pisanje nekih medija da je prije šest godina obavio hadž.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
Opis slike: 
(Foto: Slobodna Bosna)
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message