Lijep kutak za odmor

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 47 Postavljeno

Lijep kutak za odmor

Ljeto uveliko traje. Sa toplim danima, svi želimo da što više vremena provedemo napolju umjesto u zagušljivim kućama. Bez obzira na to da li imate terasu ili dvorište koje želite malo da dotjerate, imamo sjajne ideje kako da ih sami uredite. Nema ničeg ljepšeg od toplih ljetnih večeri - još ako na to dodate druženje sa prijateljima uz piće, ćaskanje ili neku društvenu igru, sjajne uspomene su vam zagarantovane. Evo kako da od svoje terase napravite sjajno i neodoljivo mjesto na kojem ćete uživati u dugim, ljetnim večerima. Mjesto za sjedenje od sanduka. Od sanduka možete napraviti neobičan i jeftin kutak za sjedenje na vašoj terasi. Sanduke obojite vodootpornom bojom da bi bili otporni na kišu.


Kutak za večeru. Ako imate lijep pogled sa terase, napravite šank ili mini trpezariju, da možete napolju uživati u hrani s vremena na vrijeme. Kutak za ljubitelje knjige. Ljubitelji knjige mogu da dekorišu balkon sa mini policama na kojima će držati omiljene knjige, i tako od njega napraviti savršen kutak za uživanje u knjizi.


Kutak za druženje. Jastuci za sjedenje i nekoliko nabacanih jastuka stvoriće savršenu atmosferu za druženje sa prijateljima. Ovo može izgledati veoma dobro. Stočić za kafu sa zasađenim biljkama. Ako volite projekte uradi sam, probajte da napravite stočić. Idealan je za uživanje u kafi napolju, a u sredini možete posaditi koju god biljku želite.


Viseća ležaljka. Ležaljke nisu samo za plažu, možete također da ih okačite i kod kuće. A jednom kada je postavite, više nećete željeti da ustanete sa nje. Vertikalna bašta. Ovo je idealno rješenja ako želite više privatnosti - samo okačite nekoliko saksija sa vašim omiljenim cvijećem. Ovo je sjajna alternativa i za ljude koji nemaju dvorište, a vole bašte. Gajbe od pića. Transformišite stare gajbe od pića u neobične stolice. Sjajna ideja za ljude koji imaju mala dvorišta. Još ako tome pridodate mali roštilj - zabava može da počne. Spoljna svjetla. Ako provodite mnogo vremena na terasi ili u dvorištu noću, okačite žicu sa svjetiljkama. Izgleda dekorativno, a vi ćete imati neophodan izvor svjetlosti.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message