Musemić: Prvi smo i tu želimo da ostanemo

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 31 Postavljeno

U sklopu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sarajeva dočekat će ekipu Širokog Brijega

Na stadionu Asim Ferhatović Hase sastat će se Sarajevo i Široki Brijeg, a povodom utakmice 11. kola Premijer lige BiH u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije na kojoj se obratio Husref Musemić, te Halid Šabanović, prvotimac FK Sarajevo.


- Mi smo u zadnje vrijeme u zavidnoj formi i tako želimo da ostane. Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali sa njim, ali to ćemo znati sutra. Atmosfera je dobra, igramo dvije utakmice kući i želimo dobiti obje utakmice, rekao je Husref Musemić na početku konferencije za medije i nastavio:


- Ne znam jesu li reakcije na moje izjave, ali je bitno da su nešto promijenili. Da li je moja izjava doprinijela tome, to nije bitno. Nama ne nedostaje niko, svi su igrači Sarajeva i u datom trenutku neko dobije više šanse jer smo mi tako odlučili. Zato i imamo 24 igrača da se svi nadoknade. Posljednje dvije utakmice smo odigrali jako kvalitetno i obje smo utakmice dobro odigrali. U zavidnoj smo formi, neugodan protivnik, ali ta njihova teža povreda nas neće zavarati i nećemo misliti lako ćemo. Mi maksimalno i ozbiljno prilazimo ovoj utakmici. Nema pritiska na igračima i sigurno da im ja ne dozvoljavam da idemo ka tom razmišljanju.


Husref Musemić se ovrnuo na meč u Krupi.


- Meni je drago da smo u Krupi odigrali dobro i osvojili bodove i da su igrači vidjeli da mogu. Pokušavamo iz svakoga da izvučemo maksimum. Oni ako sada nisu među 18, ne znači da neće biti u narednoj utakmici. Mene stavljaju u situaciju da moram birati, a neki se možda i neće skidati za narednu utakmicu. Nije mi lako izabrati sastav.


Predstavnicima medija obratio se i prvotimac FK Sarajevo, Halid Šabanović.


- Sigurno da nam je svaka utakmica bitna. Prvi smo, tu želimo da ostanemo, tu nam je i mjesto. Sutra želimo tri boda, rekao je Šabanović.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message