Na Partizanskom 11. februara 2017.

Izvor: spagosmail Pregledano: 108 Postavljeno

ike preuzete sa portala 11. februara 2017...Svečanom akademijom u Narodnom pozori"scaron;u Mostar, u organizaciji Udruženja antifa"scaron;ista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata, u subotu je započelo obilježavanje 72. godi"scaron;njice oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu.
Nakon 25 godina pauze, dodijeljene su nagrada "ldquo;14. februar"rdquo;, a dobitnici su Radmilo Braca Andrić, Izudin Pintul i posthumno Predrag Matvejević.
"ldquo;Poruka koju danas "scaron;aljemo je da je antifa"scaron;izam trajna civilizacijska tekovina kojom se, bez obzira na sve razlike među nama, moramo ponositi. Mostar je bio bastion antifa"scaron;izma i grijeh je da tu europsku tekovinu i ovaj dan ne ba"scaron;tinimo"rdquo;,"nbsp;kazao je tom prilikom predsjednik Udruženja antifa"scaron;ista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata Sead Đulić.
Takođe su dodijeljene "ldquo;Februarske plakete"rdquo; Muji Salčinu, Seadu Mulahasanoviću, "Scaron;tefici Galić, Aliji Hadžialiću, Ramizu Panduru i posthumno Marseli "Scaron;unjić.
Na obilježavanju Dana oslobođenja Mostara do"scaron;la su brojna izaslanstva iz zemlje i susjednih zemalja, a nakon svečane akademije, protokolom je predviđeno polaganje cvijeća na mostarskim "Scaron;ehitlucima, na spomen obilježje obje"scaron;enim ilegalcima Mostara Dragi Palavestra i Alici Rizikalo, na biste narodnih heroja Hasana Zahirovića Lace i Mladena Balorde, te na Partizanskom groblju.
(novasloboda.ba)


Zavr"scaron;na epizoda u obilježavanju Dana oslobođenja Mostara bila je kao "scaron;to tradicija nalaže na Partizanskom groblju.

Grupa huligana napala je verbalno povorku udruženja antifa"scaron;ista i boraca NOR-a napadnuta koji su uzvikivali prijeteće poruke, ali je brzom intervencijom policijskih snaga spriječen teži incident.

(klix.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message