Na suđenju Zukiću i ostalim nisu puštani snimci presretnutnih razgovora

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 30 Postavljeno

Sutkinja Općinskog suda Tanja Curović naložila je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu da do narednog ročišta odbranama optuženih budu dostavljeni DVD-ovi na kojim su snimljeni presretnutni razgovori, kao i naredbe i prijedlozi o provođenju posebnih istražnih radnji

Na nastavku suđenja bivšem generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije (SDA) Amiru Zukiću i ostalim optuženim u predmetu "Bosna" danas u Općinskom sudu Sarajevo nisu izvođeni dokazi zbog prigovora odbrana optuženih, javlja Fena.


Optužnica tereti Zukića, te potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, bivšeg izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku i Ramiza Karavdića za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.


Tužiteljica Bojana Jolović planirala je na današnjem ročištu puštanje snimaka presretnutnih razgovora optuženih, ali su odbrane imale prigovor da im nisu dostavljeni DVD-ovi na kojim su snimljeni razgovori.


Zukićeva braniteljica Senka Nožica uložila je prigovor protiv zakonitosti tog dokaza jer nije predviđen optužnicom.


Njenim navodima pridružio se i Nermin Mulalić, branilac Asima Sarajlića, ističući da osim što nisu dostavljeni odbranama, ti dokazi nisu pribavljeni u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku.


Jolović je naglasila da je svim odbranama optuženih dostavljen izvještaj o provođenju posebnih istražnih radnji koji sadrži transkripciju presretnutnih razgovora optuženih.


Sutkinja Općinskog suda Tanja Curović naložila je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu da do narednog ročišta odbranama optuženih budu dostavljeni DVD-ovi na kojim su snimljeni presretnutni razgovori, kao i naredbe i prijedlozi o provođenju posebnih istražnih radnji.


Inače, postupak protiv bivšeg potpredsjednika SDA Mirsada Kukića, koji je također jedan od optuženih u tom predmetu, ranije je odvojen usljed njegove bolesti, a radi, kako je onda obrazloženo, ekonomičnosti i efikasnosti postupka, dok je optuženik Seid Fazlagić (Zukićev vozač) po sporazumu o priznanju krivnje ranije osuđen na osam mjeseci zatvora.


Nastavak suđenja zakazan je za 25. februar.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message