Neum: Triatlon očeva za djecu sa Downom

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 27 Postavljeno

Sanjin Raguž i Marijo Marić svoje će 21 kilometar dugo putovanje, simbolično, za 21 kromosom sa tri umjesto uobičajene dvije kopije, otpočeti u zaleđu Neuma i to po slijedećem planu: 15 kilometara bicikliranja, potom 4 kilometra trčanja od ulaska u grad do obale, te naposljetku dva kilometra plivanja u hladnom ranoproljetnom moru.


Sanjin i Marijo inače su članoviUdruge za Down sindrom Mostar koja ove godine Međunarodni dan osoba sa Down sindromom obilježava kampanjom pod geslom „ Obrazovanje bez diskriminacije“.


„Triatlon neće biti natjecateljskog karaktera, a sudionici nisu profesionalni sportaši nego roditelji djece koja imaju Down sindrom, obični ljudi koji su se za ovaj dan pripremali trudom i odricanjem , a sve kako bi pokazali da je moguće uspjeti u nečemu jako zahtjevnom i potpuno stranom uz potporu okoline i jak stav.“ – poručeno je iz Udruge koja vrlo aktivno radi na provedbi spomenute kampanje s ciljem postizanja prilagodljivog okruženja u obrazovnom sustavu za djecu sa sindromom Down.


Vrijedna akcija u Neumu održati će se kao što je rečeno na početku teksta, u nedjelju, 24.ožujka, sa početkom u ranim jutarnjim satima. Tate triatlonci se na cilju ispred restorana „Amfora“ u Primorskoj ulici očekuju između 11.30 i 12.00 sati gdje ih zajedno sa posjetiteljima očekuje prigodno druženje.


Kako je rečeno iz Udruge, osim samog druženja za Neumljane i sve posjetitelje biti će upriličena i prodajna izložba suvenira i predmeta koje su vrijedno izradila djeca sa Down sindromom.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
Povodom Međunarodnog dana osoba sa Down sindromom
Kratki opis: 
24.ožujka Neum će se na par sati pretvoriti u triatlon stazu kojom će trčati, biciklirati i plivati dvojica hrabrih tata kako bi društvo podsjetili na postojanje osoba sa kromosomom više, osoba sa Down sindromom.
Slike: 
dnevnik.ba
Autor: 
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message