Odlaskom u Bugojno Komšić pokušava biti veći Bošnjak od Bošnjaka

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 47 Postavljeno

Novinar Hrvatskog medijskog servisa (HMS) i diplomirani politolog Branimir Galić, rekao je za Dnevnik.ba da se Komšić odlaskom u Zagreb i Bugojno pokušava predstaviti kao veći Bošnjak od Bošnjaka.


Galić je istaknuo i da je Komšićeva posjeta pokazatelj kako on nema empatije prema žrtvama rata, posebice Hrvatima Bugojna kojih je protjerano preko 15 tisuća.


"Željko Komšić (Čitaj Sejdo Komšoglu) u svakoj demokratskoj, uljuđenoj i europeiziranoj državi bio bi izraziti politički marginalac s krajnje desnog političkog spektra. Kako se između Bosne i Hercegovine i  gore pobrojanih epiteta ni u ludilu ne može staviti znak jednakosti Sejdo je po treći put dobio mogućnost da obnaša najodgovorniju funkciju u zemlji, što svakako pozicija člana Predsjedništva BiH jeste. U Predsjedništvo je izabran po nakaradnome Izbornom zakonu koji je omogućio da većinski bošnjački narod Hrvatima izabere 'njihovog' predsjednika koji će svim svojim radikalnim političkim umom raditi protiv njihovih interesa", rekao je Galić.


HMS-ov novinar smatra i da je Komšić bošnjačko sredstvo za ostvarivanje ratnih interesa.


"Komšić kao nositelj odličja "Zlatni ljiljan" kojega je stekao boreći se u redovima tzv. Armije BiH u mirnodopskom razdoblju je sredstvo kojim većinski nacionalizam želi ostvariti svoje neostvarene ratne ciljeve i Hrvatima ogaditi Bosnu I Hercegovinu", naveo je Galić i dodao razlog posjete Zagrebu i Bugojnu.


Komšić je, navodi Galić, odabrao Zagreb kako bi ga pokušao ogaditi bh. Hrvatima, ali je zanemario činjenicu da su Mesićeva i Sanaderova vremena prošlost.


"Mediji su već opjevali fijasko Komšićevog "službenog" posjeta Zagrebu koji je, prije nego li se vratio u Sarajevo, uspio ručati s bivšim predsjednikom RH Stjepanom Mesićem koji ne obnaša ama baš nikakvu javnu funkciju. Smatram da se pri odlasku u Zagreb Sejdo vodio mišlju kako Hrvatima iz BiH ogaditi Zagreb kojega oni smatraju glavnim gradom svih Hrvata, ali je pri tome zaboravio da su vremena  Mesića i Sanadera (genitiv množine) u hrvatskoj politici prošla i da ga nitko od službenog Zagreba ne doživljava ni najmanje", rekao je Galić.


Govoreći o Bugojnu, Galić je istaknuo da je Komšić osoba koja ne gaji nikakvu empatiju prema žrtvama rata.


"S druge pak strane, Komšićeva posjeta Bugojnu je planski osmišljena kako bi se poslala poruka da on ipak može doći u neko mjesto Središnje Bosne gdje su ga legitimni politički predstavnici hrvatskoga naroda proglasili nepoželjnim. Odabrati baš Bugojno iz kojega je samo u jednom danu protjerano 15 000 Hrvata, a još se uvijek ne zna sudbina 19 nestalih bugojanskih Hrvata može samo osoba koja nema ama baš nikakve  empatije  prema žrtvama rata", kazao je Galić.


Galić je rekao i da se Komšić trudi prikazati većim Bošnjakom od Bošnjaka.


"Iz priloženoga se vidi da se Komšić iznova i iznova ima potrebu dokazivati da je, po njegovom shvaćanju, veći Bošnjak od svih Bošnjaka kako se slučajno ne bi zamjerio svojim sponzorima koji su mu omogućili da bude u trenutnoj situaciji", zaključio je novinar HMS-a.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Egida: 
BRANIMIR GALIĆ ZA DNEVNIK.BA
Kratki opis: 
HMS-ov novinar smatra i da je Komšić bošnjačko sredstvo za ostvarivanje ratnih interesa.
Slike: 
dnevnik.ba
Teme rubrike: 
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Vezana novost: 
Komšić navaljao hrpu gluposti i uvreda u intervjuu za Nacional: Plenković neka sjaši, nisu me birali samo Bošnjaci
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message