Održan čas historije: Fudbal je više od igre, a Velež je više od fudbala

Izvor: spagosmail Pregledano: 3371 Postavljeno

(fotosi: UG MR, Novasloboda)


Udruženje građana "quot;Mostarski Rođeni"quot; okončalo je večeras svoju tradicionalnu manifestaciju "quot;Mostarski februari"quot; panelom"nbsp;"quot;Velež "ndash; ideja, pokret, klub"quot;.


Pred punom salom Narodnog pozori"scaron;ta u Mostaru, ali i ispred kompletnog igračkog kadra i uprave Veleža govorili su profesor Zdravko Grebo, aktuelni trener Veleža Ibro Rahimić, sportski novinar Muhamed Bikić, kao i hroničar Mostara Zlatko Serdarević. Panelom je moderirao novinar i filozof Amer Bahtijar.

Svojevrsni čas historije o Veležu nekad i danas otvorio je profesor Grebo. Mostarac i Veležovac, Grebo je na svoj način govorio o vrijednostima koje je Velež zastupao, ali i emocijama koje je budio, onom "scaron;to je nekad bio i "scaron;ta tek treba da bude.

"quot;Otkad za sebe znam, a i sad kad sam dobrano u trećoj životnoj dobi, znam da je Velež dio mog identiteta. Imam ih mnogo, niti jedan nije isključiv, ali Velež je bitan njegov dio, identiteta i života. Ono "scaron;to večeras probam da podijelim sa mostarskom publikom i članovima udruženja, a to nije fraza "ndash; "bdquo;Fudbal je vi"scaron;e od igre, a Velež je vi"scaron;e od fudbala"quot;,"nbsp;govorio je pred mostarskom publikom profesor Grebo.


"quot;Velež je zaista pokret i to nije puka politikantska fraza, Velež je vjera u određene vrijednosti i to ne one vrijednosti kojima se danas ono malo od slobodarske Evrope busa, već one izvorne ideje revolucije, dakle sloboda, bratstvo, jednakopravnost, jednakost, solidarnost i vjera u budućnost. Ono u "scaron;ta ja vjerujem bez obzira na trenutni položaj Veleža na liga"scaron;kim tabelama, ja vjerujem upravo da je on reinkarnacija jedne ideje koja ima svjetlu budućnost i da ćemo tu budućnost vrlo brzo dočekati"quot;, emotivno je kazivao Grebo."nbsp;
Almir Taso, predsjednik Skup"scaron;tine FK Velež, kazao da ovakvi događaji vraćaju nadu u bolje dane.

"quot;Ovakvi događaji, ali i rad udruženja znače mnogo Veležu, jer ranije toga nije bilo. Meni je drago da se oko Veleža ponovo počinju ljudi okupljati i nadam se da ćemo uskoro ujediniti jo"scaron; veći broj građana oko kluba"quot;, kazao je Taso.

(izvor;klix.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message