Olujno nevrijeme pogodilo Zadar

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 1882 Postavljeno

Vodena bujica nosila sve pred sobom, pričinjene ogromne štete • Zadar potopljen

Veliko nevrijeme praćeno obilnim kišama pogodilo je jučer Zadar i veći dio Zadarske županije. Poplavljene su brojne kuće i podrumi, trgovački centri. Od 8 do 10 ujutro u tom gradu palo je oko 220 litara kiše po metru kvadratnom, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padavina od 98 litara, prenosi Hina.


Dijelovi grada su ostali bez struje. Stanovnici Zadra pozvani su da ostanu u domovima kako bi se izbjegle gužve zbog zatvorenih i poplavljenih cesta. U Zadru je odgođena i nastava u svim osnovnim i srednjim školama. Komunalno preduzeće Vodovod saopćilo je kako je došlo do zamućenja vode u sistemu vodoopskrbe i potrebno je prokuhati prije upotrebe. Na nekim lokacijama u gradu izlile su se fekalije.
image

Zadar bukvalno potopljen/HRTCijeli grad Zadar je jučer bio pod vodom, a voda je nosila i križeve s groblja, ljudi su očajnički branili kuće i poslovne prostore. Zabilježeni su i nestanci električne energije. Teška situacija je i na otocima PašmanU, UgljanU, Hvaru... Srušena su stabla u Šibeniku, a voda je odnijela i privremeni most.


Vladino izaslanstvo predvođeno hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem jučer je održalo sastanak sa članovima kriznog stožera u Zadru, nakon kojeg je Plenković poručio da srećom nema ljudskih žrtava, a na terenu su ekipe koje će pomoći sanaciju poplavljenih područja. Plenković je potom posjetio zadarsku bolnicu, gdje je poplava izazvala najveće štete.


Sinoć oko 20 sati evakuirano je petnaestak radnika Cromarisa i Solane Nin, koji su zbog urušavanja i ulegnuća poplavljene ceste ostali zarobljeni u pogonima. U Ninu je snaga bujice srušila pješački most. Vjetar i kiša uzrokovali su brojne probleme i u Dubrovniku.


Jako nevrijeme napravilo je probleme i u Istri.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message