PAD MASKI, DEFINITIVNI !

Izvor: Haler Pregledano: 38 Postavljeno

PAD MASKI, DEFINITIVNI!

"nbsp;Gradimir GojerFoto: Velibor TripićPrisustvo predsjednika HDZ-a i parapolitičke udruge HNS, Dragana Čovića, na obilježavanju neustavnog dana Republike Srpske u Banja Luci pokazao je definitivno da vi"scaron;e nema nikakve sumnje da su neprijatelji Bosne i Hercegovine u sve čvr"scaron;ćem zagrljaju.

Sve maske su definitivno pale. Poslije Čovićevog skandaloznog prisustva Dodikovoj antibosanskohercegovačkoj paradi vi"scaron;e nitko iole normalan u Bosni i Hercegovini ne može praviti bilo kakve koalicije sa otvorenim neprijateljima bh. države.


Naravno da je Stranka demokratske akcije, ali i druge političke snage koje se vežu uz HDZ i SNSD, na bilo kojoj razini pravljenja vlasti, na golemim isku"scaron;enjima. Definitivno se ne može pristati na paktiranja samo da bi se očuvala vlast sa onima koji negiraju postojanje Bosne i Hercegovine kao države. Oni koji guslaju već otrcanu, a potpuno netačnu matricu o Bosni i Hercegovini koja je nastala u Dejtonu, o BiH kao državi tri naroda i dva entiteta tendenciozno izostavljajući ostale i građane, forsirajući etnonacionalistički koncept države, izostavljajući tendenciozno iz sastavnica Brčko distrikt BiH, jedino ispravnu tekovinu Dejtona, zapravo, iz dana u dan potvrđuju, ne vi"scaron;e prikriveni ili puzajući državni udar već precizno razrađeni koncept razgradnje bilo kakvog oblika bh. državnosti.

A da sve poprimi jo"scaron; katastrofalnije dimenzije pobrinuo se predsjednik Republike Srbije čestitajući ovaj datum, u kojem je supstituirana sva fa"scaron;istička enegija ru"scaron;enja Bosne i Hercegovine, u tom trenutku Republike Bosne i Hercegovine. U tom danu otpočeo je krvavi srbočetnički koljački pir po RBiH.

Danas, nažalost, taj datum slave Dodikovi socijaldemokrati sa braćom im, sljedbenicima Bobanove usta"scaron;oidnosti, modelirane kroz paradržavu Herceg Bosnu nastalu na progonima i preseljenjima, logorima i zločinima.

Sve ovo mirno, bez ikakve ozbiljnije reakcije prati visoki predstavnik Valentin Incko i zastupnik europske demokracije Vigenmark. Zgađen sam kad vidim kako tumači i za"scaron;titnici tekovina Dejtona prate antidržavne, pa sljedstveno tome i temeljno antidejtonske atake na državnost Bosne i Hercegovine, bez odgovarajuće reakcije, na koju ne samo da imaju pravo, nego imaju i obavezu.

Svemu ovome treba dodati i mlake reakcije tzv. ljevičarskih i građanskih snaga u BiH. Nevjerojatno! Umjesto da se građanska i ljevičarska BiH večeras digla na prosvjede, građanska i ljevičarska (!?!) BiH, kako bi Krleža kazao hrče ("hellip;Kumrovac hrče i svi na"scaron;i Kumrovci hrču...). nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message