PAPA FRANJO OBEĆAVA DA ĆE SE SUPROTSTAVITI ZLOSTAVLJAČIMA DJECE

Izvor: Haler Pregledano: 102 Postavljeno

Papa obećava da će se suprotstaviti zlostavljačima dece

Nijedno zlostavljanje ne sme se vi"scaron;e nikada prikrivati niti nipoda"scaron;tavati: papa Franja


/////////////////////////
Poglavar Rimokatoličke crkve Franja zatvorio je u nedelju samit o sprečavanju sve"scaron;teničkog seksualnog zlostavljanja obećanjem da će se suprotstaviti napasnicima s "quot;gnevom Boga"quot;, okončati zata"scaron;kavanja njihovih nadređenih i dati prioritet žrtvama tog "quot;drskog, agresivnog i destruktivnog zla"quot;.

"quot;Nijedno zlostavljanje ne sme se vi"scaron;e nikada prikrivati (kao "scaron;to se činilo u pro"scaron;losti) niti nipoda"scaron;tavati"quot;, izjavio je papa Franja.

U svom zaključnom govoru poglavar Rimokatoličke crkve je posebno insistirao na zastranjenju pojedinih pripadnika klera "quot;koji su postali instrument u rukama Sotone"quot;.

"quot;U zlostavljanju vidimo ruku zla koja ne "scaron;tedi čak ni dečju nevinost"quot;, rekao je Papa.

"quot;Ti užasni zločini moraju nestati s lica zemlje. Mnoge žrtve skrivene u porodicama i raznim dru"scaron;tvenim sredinama to zahtevaju od nas"ldquo;, zaključio je Papa.


Papa najavio mere protiv pedofila


Veliki deo svog izlaganja papa je posvetio statističkim podacima o zločinima polnog zlostavljanja u svetu na svim dru"scaron;tvenim nivoima, posebno u porodici, "scaron;kolama, sportskim dru"scaron;tvima.

Kada je riječ o konkretnim potezima poglavar Katoličke crkve zatražio je jačanje naputaka koje biskupske konferencije "scaron;irom sveta treba da sprovode.

Predsednike 114 biskupskih konferencija Papa je pozvao na "quot;konkretan"quot; rad tako "scaron;to im je već 21. februara podelio smernice postupanja koje sadrže 21 tačku.

Sve"scaron;tenik Federiko Lombardi objavio je u nedelju da će Vatikan u bliskoj budućnosti usvojiti novi zakon koji će se odnositi i na Rimsku kuriju, papin administrativni aparat.


Australija: Sedam odsto sve"scaron;tenika optuženo za seksualno zlostavljanje


Verodostojnost Katoličke crkve, već ozbiljno potkopana brojnim aferama, dodatno je naru"scaron;ena u 2018. godini otkrićem novih skandala u Čileu, Sjedinjenim Državama i u Nemačkoj. nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message