Pastelni kolorit koji mami na dodir

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 44 Postavljeno

Pastelni kolorit koji mami na dodir

Pasteli kao prvi vjesnici proljeća dolaze nam i u koloritu koji mami na dodir. “Delikatnost može biti izuzetno snažna”, izjavila je Victoria Beckham povodom svoje kolekcije za proljeće-ljeto 2018, a ne mogavši da dočekaju premijeru, još prije nekoliko mjeseci istinitost njenih riječi potvrdile su brojne trendseterke na ulicama svjetskih metropola.
image
Pored neizbježnih valera plave, kao najvjernijeg predstavnika prelaska iz zimske u proljetnu sezonu, na listi najpoželjnijih delikatnih tonova našle su se i blijedozelena, žuta, te ove sezone neizbježna ljubičasta u svojoj najnježnijoj verziji, kao i neizostavna puder roza.


Riječ je o osvježavajućim, razbuđujućim nijansama, a pored poznate britanske kreatorke, moć pastela prepoznali su i čuvena imena kao što su Helmut Lang, Calvin Klein i Tom Ford. Samo jedan komad u pastelnom tonu transformisaće čitavu kombinaciju u neočekivano osvježavajućem pravcu. Najbezbolnija proba je ona u paru sa neutralnom bijelom i svijetlosivom. Oni hrabriji su sasvim sigurno svjesni koliko je snažan efekat pastela u monohromatskom izdanju.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message