Poznati pjevač nije kriv za smrt Ibrahima Kevljanina u Rovinju?

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 165 Postavljeno

Obdukcija otkrila da je čovjek već ležao na putu kada je Cetinski mercedesom prešao preko njega

Istraga smrti Ibrahima Kevljanina zvanog Braco kojeg je kolima pregazio pjevač Toni Cetinski u Rovinju i dalje je obavijena velom tajne. Međutim, Jutarnji list došao je do rezultata obdukcije poginulog muškarca.


Podsjećamo, pjevač Toni Cetinski je 3. novembra u Pustoj ulici u Rovinju svojim automobilom prešao preko 62-godišnjeg muškarca. Cetinski se brani da nije vidio čovjeka koji je, kako mnogi navode, ležao na Pustoj ulici u trenutku kada je on u nju automobilom skrenuo.


Kako piše Jutarnji list, obdukcija tijela preminulog muškarca pokazala je da je Kevljanin ležao na putu u trenutku kada je Cetinski kolima prešao preko njega.


Također, obdukcija je pokazala da povrede koje je nesrećni čovjek tada doživio, nisu mogle da budu smrtonosne.


Naime, Cetinski je čovjeku prešao preko nadlaktice jedne ruke i prouzrokovao podlive koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtnosni.


Prema nezvaničnim informacijama, u ponedjeljak bi trebalo da budu završena toksikološka veštačenja i dostavljena tužiocu.
image

Ulica u kojoj je pjevač pregazio čovjekaNakon nesreće, koja je izazvala veliki interes medija i javnosti, policija je zatražila i proveri da li je u trenutku nesreće pjevač razgovarao ili eventualno kucao SMS poruku, odnosno provjeru prometa njegovog mobilnog telefona.


Provjereni su i podaci da li je u proteklih pet godina bilo pritužbi građana na ponašanje vozača u ulici u kojoj se dogodila nesreća. Mercedes kojim je Cetinski pregazio čovjeka, takođe, je još u posjedu policije.


Nesrećni čovjek kog je pjevač pregazio sahranjen je 9. novembra na groblju u Rovinju.


"Vozio sam sporo"


Nakon nesreće pjevač je izjavio da se, iako je u šoku, poprilično dobro sjeća nesreće, i da mu nije jasno kako se sve to dogodilo jer je tom jako uskom ulicom prošao puno puta i zna kako je oštar jedan od zavoja u toj uličici.


- Morate pažljivo skretati pa gotovo i stati da biste uopšte mogli da uđete između dva zida i skrenete lijevo, a tako sam i postupio. Jako sporo, kao da izlazim sa parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod automobila. Stao sam i izašao iz automobila i pogledao ispod auta i nisam ništa video. Pogledao sam drugi put, iz drugog ugla, i vidio ono što sam najmanje očekivao - čovjeka. Taj prizor cijeli život će mi biti urezan u sjećanje, ispričao je Cetinski.


Kako je rekao, jedino što ga je tada zanimalo je da li je osoba ispod njegovog vozila živa i htio je da uradi sve da ga spase.


- Nadao sam se da je živ. Uletio sam u frizerski salon preko puta i vikao da zovu Hitnu i policiju. Zatim sam odjurio do gepeka i tražio dizalicu da podignem vozilo i oslobodim tijelo. Pokušavao sam da uradim nešto da spasim čovjeka, ali nisam uspio. Doktorka Hitne pomoći po dolasku je odmah konstatovala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj, rekao je pjevač.


Kako piše Jutarnji list, svjedočenje Cetinskog odgovara činjenici da na njegovom vozilu nisu pronađena nikakva oštećenja koja bi nastala da je Kevljanin stajao.


Tajna istraga


Advokatica Gordana Grubeša koja zastupa pjevača rekla je da još nije dobila nikakve relevantne podatke o navedenom slučaju.


U Tužilaštvu su rekli da će "po okončanju postupka javnost biti obaviještena" o svim podacima vezanim za ovaj slučaj.


A porodica čovjeka kojeg je pregazio Toni Cetinski kažu da je Ibrahim Kevljanin živio loše, bio je prava dobrica i jako nesrećan.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message