Prirodno sredstvo za čišćenje pećnice

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 41 Postavljeno

Pomiješajte dvije kašike sode bikarbone i vode. Za početak sastružite sve krupne komadiće koji su se nakupili u pećnici

Muči vas čišćenje pećnice? Evo savjeta za sjajnu čistoću. Donosimo vam prirodno sredstvo za čišćenje pećnice bez hemikalija. Sve što vam je potrebno su soda bikarbona i voda. Napravite mješavinu od dvije kašike sode bikarbone i vode. Za početak sastružite sve krupne komadiće koji su se uhvatili na dnu pećnice.


Nakon toga naredna dva dana pošpricajte pećnicu s mješavinom i koristite je normalno. Pećnicu je potrebno špricati pet do šest puta, posljednji put je našpricajte i ispecite nešto u njoj. Kada se pećnica ohladi, bacite se na ribanje, biće vam dovoljna obična spužva. Nakon brisanja i ispiranja, jednostavno uključite pećnicu na nisku temperaturu da se osuši i - divite se rezultatu.


Muku mučite sa skorenom i ljepljivom nečistoćom s unutrašnje strane staklene boce? Više se ne morate mučiti. Jedna namirnica koju svi imamo u svom domaćinstvu može olakšati navedene muke. Riječ je o riži. Ova namirnica savršena je za čišćenje staklenih boca i vaza s uskim grlom. Sve što trebate napraviti jeste toplom vodom napuniti bocu te dodati veliku kašiku nekuhane riže. Začepite bocu i dobro promućkajte nekoliko minuta. Isperite.


Konobari širom svijeta koriste ovaj trik. Samo što uz rižu oni koriste mineralnu vodu. Stoga ne morate više očajavati ako želite oprati staklene boce od prirodnih sokova, smoothieja, koktela i slično. Sve dok ne uklonite prljavštinu, tresite bocu s mineralnom vodom i rižom. Na kraju izbacite sadržaj iz boce i isperite je.


Trik kojeg vam donosimo zaslužan je za to što više nećete morati razmišljati o peglanju rublja. Jedan od najdosadnijih kućanskih poslova je peglanje rublja. Ali, jednostavno se mora obavljati. Trik kojeg vam donosimo zaslužan je za to što više nećete morati razmišljati o peglanju rublja. U sušilicu rublja stavite izgužvane i suhe košulje. Nakon toga dodajte šaku kockica leda. Sušilicu rublja podesite na najjaču brzinu i dobićete savršeno ispeglanu košulju.


Kremu za brijanje možete upotrijebiti na mnogobrojne načine. Škripe vam vrata dok ih otvarate i zatvarate? Upotrijebite kremu za brijanje i riješili ste stvar.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message