Promijenite dan nabolje

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 29 Postavljeno

Fokusirajte se na važne stvari koje vas čekaju, a digitalni svijet ostavite za put do posla ili pauzu za ručak

Iako se jutarnja i dnevna rutina razlikuju od osobe do osobe, svi žele živjeti život što je bolje i kvalitetnije moguće. Kako biste dan započeli motivirani i energični, savjetujemo vam da u vašu jutarnju rutinu uvrstite sljedeće navike koje će vam promijeniti čitav dan nabolje. Nakon buđenja, tjelovježba. Kako biste ubrzali metabolizam i podignuli dnevnu razinu energije, započnite dan kratkim treningom. Odaberite bilo koju vrstu treninga koja vama odgovara i prvih 30 minuta svaki dan vježbajte. Ujutro je važno rastezanje. Jednostavno je. Tijelo utječe na um pa i rastezanjem tijelo postaje veće, što može djelovati dobro i na psihu jer ćete izgledati veće, moćnije, samopouzdanije, što će pozitivno utjecati na vas i cijeli vaš dan. Spremanje kreveta. Ljudi koji redovno namještaju krevet bolje se osjećaju i imaju razvijeniji osjećaj za novac. Osim toga, provjetravanjem kreveta i dizanjem zavjesa čistite ga od grinja koje žive s vama.


Doručkujte zdravo. Umjesto peciva i ušećerenih pahuljica odaberite zdrav i nutritivno bogat doručak. Odlučite se za ono što vašem organizmu više odgovara, bila to kajgana, zobena kaša, smoothie ili druga zdrava opcija.


Isplanirajte dan i zapišite obaveze i ciljeve na papir. U svoj planer napišite sve što trebate napraviti taj dan, na kojim ciljevima ćete raditi, šta trebate kupiti i slično. Tim potezom imaćete sve ispred sebe bez stresiranja oko zaboravljanja neke od obaveza. Pročitajte nekoliko stranica neke knjige. Čitati svakodnevno vrlo je važno za zdravlje i mentalni trening pa osim večernjeg, počnite primjenjivati i jutarnje čitanje. Uzmite neku zanimljivu i pozitivnu knjigu i pročitajte barem nekoliko stranica ili jedno poglavlje.


Ostavite mobitel po strani. Umjesto listanja društvenih mreža, držite se pomenute knjige. Fokusirajte se na važne stvari koje vas čekaju, a digitalni svijet ostavite za put do posla ili pauzu za ručak.


Lagano pješačite po gradu. Izađite jednu ili dvije stanice ranije ili parkirajte automobil nešto dalje od vašeg radnog mjesta. Prošetajte, dišite, promatrajte svijet oko sebe i uživajte u životu.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message