PROSLAVA U BANJALUCI POKAZALA DA HDZ SLIJEDI VELIKOSRPSKU POLITIKU

Izvor: Haler Pregledano: 30 Postavljeno

Proslava u Banja Luci pokazala da HDZ slijedi velikosrpsku politikuFra Mile Babić / Vijesti.ba

Teolog i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Mile Babić nije nimalo iznenađen prisustvom visokih dužnosnika HDZ-a BiH svečanoj akademiji u Banjoj Luci organizovanoj povodom neustavnog dana RS-a.


U razgovoru za Vijesti.ba, Babić tvrdi kako se radi o nastavku saradnje HDZ-a BiH sa velikosrpskom politikom u BiH.
- Imamo tu tradiciju da Hrvati slijede srpsku politiku, a HDZ BiH samo nastavlja raditi ono "scaron;to je i dosad konstantno radio. Dovoljno je samo da pročitate sporazume Tuđmana i Milo"scaron;evića, Bobana i Karadžića - kaže Babić.
Podsjetimo, uz lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, jučera"scaron;njem prijemu u Banjoj Luci prisustvovali su i dopredsjednici te stranke Vjekoslav Bevanda i Davor Čorda"scaron;, dopredsjednik RS-a Josip Jerković i ministar pravde BiH Josip Grube"scaron;a. Također je bio prisutan i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.
Prema riječima na"scaron;eg sagovornika, ponovo se pokazala Čovićeva i samovolja lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji se ne drže zakona.
- Oni hoće da Ustavni sud bude u njihovoj službi, da se provede samo ono "scaron;to se njima sviđa, a odbaci ono "scaron;to im se ne sviđa. Dodik i Čović vjeruju u svoju moć i provode je ne držeći se zakona. Demokratske procedure samo su pokriće za njihovu samovolju - dodaje Babić.
Smatra da je ambasador Del Vechio primoran slijediti Čovićevu politiku, te je stoga prisustvovao akademiji.
- Mislim da on i nije ba"scaron; tog uvjerenja, ali ipak mu valja slu"scaron;ati Čovića - zaključuje Babić u razgovoru za Vijesti.ba.

D.K.
(Vijesti.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message