Raspudić otkrio: Nijemci ponudili tri grada za letove iz Mostara

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 13 Postavljeno

Zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od sljedeće će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u srijedu pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke.


Kako je za Dnevnik 3 FTV-a izjavio direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, njemačka će firma odlučiti između tri grada - Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta. Prema njegovim riječima, nije se bilo lako izboriti za ovu liniju između Sarajeva i Splita, a mostarsku Zračnu luku očekuje i neophodna modernizaicija, kao i povećanje broja zaposlenih.


Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara - hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines


. Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije krio zadovoljstvo pobjedom Mostara u online glasovanju, pa je zahvalio svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar. "Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije To je privilegija za sve građane Mostara”, rekao je Bešlić. Inače, Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje. 


Proteklih sezona postojao je i komercijalni let -  letjelo se dva puta tjedno između ožujka i listopada, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napulj. Mostar ima 88 posto udjela u zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je aerodrom u Zagrebu. 


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
Eurowings predložio destinacije
Kratki opis: 
Eurowings će odlučiti između tri grada - Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message