Skandal u odbojkaškom savezu: Izbornik navodno uznemiravao igračicu

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 28 Postavljeno

Prikriva li Hrvatski odbojkaški savez veliki skandal? Dva dana prije odlaska na pripreme u Azerbajdžan, gdje će se Hrvatska spremati za Europsko prvenstvo u Gruziji, smijenjen je izbornik ženske reprezentacije, Miroslav Aksentijević, a na njegovo mjesto postavljen je Igor Lovrinov.  


"To je hitno rješenje jer je bila krizna situacija", rekao je Lovrinov na predstavljanju i dodao: "Radio sam s mlađim kategorijama, poznajem te djevojke i bilo je logično da me pozovu." 


O kakvoj se krizi radi, odbojkaški savez nije otkrio, ali Večernji list piše kako je pravi razlog promjene izbornika skandal o kojem se šuti. Službeno, Aksentijević je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali navodno je otišao zbog uznemiravanja jedne od igračica. 


Kako piše Večernji, Aksentijević se jedne večeri pojavio u sobi jedne igračice, sve je počelo bezazlenim razgovorom, a onda je, sada već bivši izbornik, jednim dodirom uznemirio reprezentativku koja je burno reagirala, nazvala roditelje i digla se panika.


                                             


Tražili smo komentar od Hrvatskog odbojkaškog saveza, a njihov službeni stav je: "Gospodin, sada već bivši izbornik Aksentijević, je otišao iz osobnih razloga. Molimo za diskreciju. Nismo željeli ulaziti u njegove osobne razloge za takvu odluku", rekla nam je glasnogovornica Iva Bule. 


U savezu tvrde da nije bilo nikakvog incidenta, a igračice su stigle na današnju press konferenciju. Kapetanica reprezentacije Samanta Fabris rekla je kako je u ekipi dobra atmosfera. 


"Družimo se, ostalo nam je malo vremena da se uigramo u novi sistem. Svaka promjena je dobro osvježenje. Nastavljamo s treninzima", rekla je.  


Aksentijević je preuzeo reprezentaciju u studenom 2015. nakon što je savez sporazumno raskinuo ugovor s Angelom Vercesijem.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
odbojka
Kratki opis: 
O kakvoj se krizi radi, odbojkaški savez nije otkrio, ali Večernji list piše kako je pravi razlog promjene izbornika skandal o kojem se šuti. Službeno, Aksentijević je ostavku podnio iz osobnih razloga, ali navodno je otišao zbog uznemiravanja jedne od igračica
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message