Srednjoškolcima iz Jajca u Haagu dodijeljena nagrada 'Max van der Stoel'

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 37 Postavljeno

Nagrada je dodijeljena u znak priznanja za njihov inspirativni primjer aktivizma, kojim je spriječena daljnja segregacija u njihovoj školi.


- Ovo je svijetli primjer mladih koji trebaju služiti kao uzor svima u BiH i jasna ilustracija kako mladi mogu zajedno raditi na izgradnji društva i države kakvu žele. Obveza je odraslih da BiH učine prosperitetnom i urade sve što je potrebno da stvore bolje prilike da mladi ostanu i razvijaju se u vlastitoj zemlji - rekao je Inzko.


Visoki predstavnik je istovremeno iskazao zahvalnost OSCE-u koji je prepoznao akcije učenika iz Jajca, ali također i svima koji su pomogli u njihovim aktivnostima kao što su nastavnici, roditelji i brojna veleposlanstva, priopćeno je iz OHR-a.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
priznanje
Kratki opis: 
Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je na prigodnoj ceremoniji u Haagu čestitao srednjoškolcima iz Jajca na osvojenoj nagradi 'Max van der Stoel' za 2018. godinu, koju dodjeljuje visoki komesar OSCE-a za nacionalne manjine, a čiji je cilj promocija integracije i socijalne kohezije.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message