Terorista Brenton Tarant 2016. godine putovao i kroz BiH

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 29 Postavljeno

Tarrant navodno bio strastveni avanturista kojem je bila jedna od velikih životnih želja da upozna kulturu i običaje balkanskih naroda

Prema pisanjima bugarskih medija, terorista Brenton Tarrant, koji je izvršio teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu, u kojem je poginulo 49 ljudi, prošao je Bosnom i Hercegovinom i ostatkom jugoistočne Evrope tokom 2016. godine.


Informacije su mediji prenijeli pozivajući se na tamošnje istražne organe.


Kako prenosi bugarski portal PIK, tužilaštvo Bugarske otvara istragu kako bi utvrdilo iz kojeg razloga je Brenton Tarrant boravio u Bugarskoj krajem prošle godine. Tarrant je, kako navodi bugarski državni tužilac Sotir Cacarov, u Bugarskoj boravio u periodu od 9. do 15. novembra 2018. godine. Ministar unutrašnjih poslova Bugarske Mladen Marinov također je danas istakao kako će sve uraditi kako bi tamošnje vlasti došle do saznanja iz kojih je tačno razloga ovaj masovni ubica boravio u Bugarskoj i da li ima bliskih prijatelja u ovoj zemlji.


Tarrant je također 2016. godine autobusom prošao kroz Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, ali i BiH. On je navodno bio strastveni avanturista kojem je bila jedna od velikih životnih želja da upozna kulturu i običaje balkanskih naroda.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message