Tomislava Nuića nije bilo na popisu igrača  

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 25 Postavljeno

Ako se desi da je došlo do propusta od strane naše federacije, situacija bi mogla biti pogubna po najbolje rukometaše BiH

Rukometna selekcija Bosne i Hercegovine savladala je večeras Švicarsku s 21:15 i tako stigla do plasmana u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo.


Tokom drugog dijela sa klupe je udaljen Tomislav Nuić, iako gotovo nikome nije jasno šta se desilo. U prvom trenutku se činilo da je naš rukometaš nešto prigovorio jednom od sudaca, te da je zbog toga isključen. Ipak, uvidom u zvanični zapisnik uočili smo da Nuića nema na popisu igrača, pa nije baš najjasnije da li se radi o propustu operativaca bh. reprezentacije ili je došlo do neke pogreške na zvaničnom sajtu Rukometne federacije.Ako se desi da je došlo do propusta od strane naše federacije, situacija bi mogla biti pogubna i bila bi prava šteta ako bismo trpili kaznu zbog toga. Jedan od scenarija je onaj najcrnji, a to je da utakmica bude registrovana rezultatom 10:0 u korist Švicaraca, čime bi se oni plasirali u baraž. Druga opcija je da se utvrdi krivica delegata susreta i sudija na ovom meču, koji su bili dužni pregledati sve igrače na obje klupe na osnovu zapisnika i konstatovati eventualne propuste.Ako se utvrdi da je greška bila do službenih osoba, nekoliko solucija je "u igri". Jedna od njih je da utakmica bude registrovana postojećim rezultatom, a službena lica budu kažnjena ili da se odigra nova utakmica, uz kaznu delegatu i sudijama susreta.


Darko Repenšek, delegat susreta, kako nezvanično saznajemo sa lica mjesta, preuzeo je odgovornost za propust kao svoju grešku, što je svakako dobra stvar za našu reprezentaciju i Rukometni savez.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message