Trump u gluho doba noći uputio najozbiljniju prijetnju Sjevernoj Koreji dosad

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 73 Postavljeno

Naime, nakon što nedavno zaprijetio Sjevernoj Koreji "vatrom i bijesom kakav svijet još nije vidio", američki predsjednik danas je otišao korak dalje. Tako je na Twitteru u gluho doba noći napisao kako je vojno rješenje problema Sjeverne Koreje "potpuno spremno", iskoristivši pritom frazu "locked and loaded", koja opisuje napunjeno oružje spremno za pucanje. "Nadam se da će Kim Jong-Un pronaći drugi put", dodao je Trump.


Podsjetimo, tenzije između Sjeverne Koreje i SAD-a u zadnje vrijeme su na izuzetno visokim razinama. Službeni Pjongjang tvrdi da će planovi za napad na američki otok Guam u Pacifiku biti spremni za koji dan, a u isto vrijeme Donald Trump zaoštrava retoriku prema režimu Kim Jong-una.


Sjevernokorejska prijetnja napadom na Guam, američki teritorij u Pacifiku poznat po svojim bijelim pješčanim plažama, uslijedila je nakon što je američki predsjednik Donald Trump zaprijetio Pjongjangu "vatrom i bijesom kakve svijet još nije vidio".


Žestoko zaoštravanje odnosa


Pjongjang tvrdi da vojna vrhuška Sjeverne Koreje ovih dana finalizira planove za napad s četiri projektila srednjeg dometa Hwasong-14, koji bi trebali pasti u more manje od 40 kilometara od Guama.


Nakon što je Sjeverna Koreja najavila napad na Guam, Trump je dodatno zaoštrio retorku pa je Pjongjangu poručio: "Dogodit će vam se stvari za koje niste mislili da su moguće".


U Japanu prilično ozbiljno shvaćaju prijetnje koje frcaju između Washingtona i Pjongjanga, pa tako ljudi masovno kupuju skloništa za slučaj nuklearnog rata.


Američki obavještajci nedavno su objavili kako je Sjeverna Koreja uspješno razvila nuklearnu bojevu glavu koja je dovoljno mala da ju mogu smjestiti na svoje interkontinentalne projektile.


Uskoro opširnije...


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
RAT NA POMOLU?
Kratki opis: 
Donald Trump objavio je dosad najozbiljniju prijetnju Sjevernoj Koreji.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message