Tuna od čak 230 kilograma zalutala u plićak kod Bibinja, borba s njom trajala dva sata

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 91 Postavljeno

"Najveća tuna koju su uopće dosad ulovili ribari iz Bibinja u Jaz je najvjerojatnije došla za jatom čiflova - cipala", kazao je za Zadarski list Jere Sikirić, poznati ribar iz Bibinja.


Borba ribara i tune u plitkoj uvali Jaz, od Nove obale do Talina, započela je jučer oko 16 sati i trajala je puna dva sata, sve do 18 sati."Vratio sam se s posla, ručao i s ostima krenuo na mul na Novoj obali i plićaku, gdje je more zbog plime bilo oko metar dubine, ugledao ogromnu tunu. Bilo je to za ne povjerovati, kao da sam u 7D kinu, u virtualnom svijetu, a ne na mulu na kojem sam gotovo svaki dan", ispričao je Ante Sikirić.


"Ušao sam u kaić i odmah s ostima gađao u glavu tune, ostao sam bez ostiju, a pukla je i šest metara drvena lanča", dodao je.


Pridružili su mu se Frane Šimunić Gaćo, Marin Šimunić i Ante Kunce, koji nisu ni u jednim trenu pomislili na odustajanje.


Mnoštvo mještana došlo je na Taline vidjeti trofejnu tunu i fotkati se s njim. Veliki dio mesa je odmah podijeljen, a dio je završio na gradelama. 


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
video
Kratki opis: 
Tuna teška čak 230 kilograma i duga oko 2,20 metara zalutala je u utorak u plićak, a četvorica ribara iz Bibinja ostvarila su san svakog ribolovca i ulovila golemu ribu.

Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message