U Livnu održan Sajam karijera Hercegbosanske županije

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 24 Postavljeno

Pomoćnik ministra znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Mate Križanac svečano je otvorio Sajam, zahvalivši članovima ZKLS-a koji već šestu godinu informiraju maturante srednjih škola o mogućnostima nastavka kvalitetnijeg obrazovanja na zagrebačkom sveučilištu.


Naglasio je kako je ovo samo jedna u nizu odluka koje očekuju učenike.


"Korisno je postavljati pitanja i pronaći odgovore koji mogu pomoći pri upoznavanju sebe, kao i područje interesiranja, što je vrlo bitno za profesionalni izbor. Važno je biti svjestan intelektualnih, socijalnih, emocionalnih i kreativnih sposobnosti, imati spoznaju o motivaciji jer motivacija je pokretačka snaga koja čovjeka pokreće prema određenom cilju, održava ponašanje i određuje mu intenzitet", rekao je Križanac, prenosi Fena.


Cilj je Sajma upoznati maturante srednjih škola s području Hercegbosanske županije o mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Zagrebu, kao i načinu polaganja državne mature, odnosno potrebnim preduvjetima za upis na pojedine fakultete.


Zagrebački klub livanjskih studenata ove je godine osigurao štandove za 30 fakulteta, sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Na štandovima se predstavljaju fakulteti, dijele materijali i brošure, kao i iskustva dosadašnjih studenata, istaknuo je predsjednik Zagrebačkog kluba livanjskih studenata Mate Pavić.


Osim danas održanog Sajma karijera, sutra, 16. ožujka, u prostorijama Opće gimnazije Livno održat će se prezentacija i simulacija državne mature, kako bi se maturantima što bolje približio pristup ispitu državne mature, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
HBŽ
Kratki opis: 
U organizaciji Zagrebačkog kluba livanjskih studenata (ZKLS), u petak je u prostorijama Srednje ekonomske škole u Livnu svečano održan šesti Sajam karijera Hercegbosanske županije.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message