Uoči Evrovizije: Lady Gaga bi bila ponosna

Izvor: spagosmail Pregledano: 18 Postavljeno

Moćni glasovi, velike emocije i Mega-Gaga izgledi! Otprilike bi se tako mogao rezimirati put do uspjeha na ovogodi"scaron;njoj Evroviziji.
Takmičenje za Pjesmu Evrovizije, koje će se ove godine održati u Tel Avivu, otvoreno je predstavljenjem 41 zemlje učesnice. I pri tome su se neka "bdquo;zlatna grla"ldquo; pokazala u neobičnim tehničko odjevnom outfitima.
Pjevačica Tamta (38) sa Kipra lebdjela je u kraljevsko plavim sjajnim naočalima preko narandžastog tepiha, uprkos previsokim "scaron;tiklama. Respekt!
Ni pro"scaron;logodi"scaron;nja pobjednica Netta Barzilai (26) nije se dala zbuniti. Do"scaron;la je žutom pletenicom uz sjajnu bijelu haljinu sa ogromnim "scaron;lajerom, koga su nosile tri djevojke u žutim bodijima, sa odgovarajućim dokoljenicama.
Nekoliko učesnika, sa interesantnim outfitima, pokazujemo u slikama iz galerije.
U ovom "scaron;arenilu boja, njemačke predstavnice duo S!sters, Laurita Spinelli (26) i Carlotta Truman (19) djelovale su suzdržano, skoro skromno i usput, jedino su njih dvije izabrale tradicionalnu crnu boju, uz malo blistavog blje"scaron;tavila, u obliku minđu"scaron;a, nekoliko "scaron;ljokica i srebrne ta"scaron;nice. Samo je pitanje, koliko će se to u ovom "scaron;arenilu boja, kostima i frizura, dopasti žirijima "scaron;irom Evrope, pitaju se njemački mediji.
U velikom finalu u subotu, sigurno mjesto imaju učesnici iz takozvane "bdquo;velike petorke"ldquo; Njemačka, Francuska, "Scaron;panija, Velika Britanija i Italija, kao i zemlja pro"scaron;logodi"scaron;njeg pobjednika, i ove zemlje mogu glasati o plasmanu zemalja iz dva polufinala.
Prvo polufinale je već održano u utorak 14. maja, gdje je od 17 učesnika, izabrano deset, za finale.
Drugo polufinale je u četvrtak 16 maja, takođe, od 21 sat, gdje se preostalih 18 zemalja takmiči za narednih deset mjesta u finalu.
Konačno, finale će se održati u subotu 18. maja, također od 21 sat.
(bild)
(NovaSloboda.ba)


Slovenija i Srbija izborile ulazak u finale ESC
Deset zemalja, među kojima su i Srbija i Slovenija, u"scaron;lo je u utorak u Tel Avivu u finalno takmičenje za pjesmu Evrovizije.
U prvom polufinalu za prolaz dalje borilo se 17 zemalja, a kvalifikovale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Če"scaron;ka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.
Prolaz dalje nisu izborili Crna Gora, Mađarska, Poljska, Finska, Belgija, Gruzija i Portugal.
Finalna veče Izbora za Pjesmu Evrovizije 2019. godine održaće se u subotu, 18. maja. Dvadeset "scaron;est država će učestvovati, po deset kvalifikovanih iz polufinala i "scaron;est automatskih kvalifikovanih, "ldquo;velika petorka"rdquo; (Francuska, Italija, Njemačka, "Scaron;panjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćin Izrael. Svih četrdeset dvije države učesnice mogu glasati za svoje favorite.
Bosna i Hercegovina na ovogodi"scaron;njem takmičenju nema svog predstavnika.
(Fena)
(NovaSloboda.ba) nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message