USD Bosna je ponos Sarajeva i Bosne i Hercegovine

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 23 Postavljeno

Univerzitetsko sportsko društvo Bosna iz Sarajeva obilježilo je 70 godina uspješnog rada

U Narodnom pozorištu u Sarajevu održana je svečana akademija povodom 70 godina rada Univerzitetskog sportskog društva Bosna.image

Didier Torche


U okviru akademije prikazan je film u produkciju medijskog pokrovitetelja BHRT-a, jedinog medijskog pokrovitelja uz Oslobođenje.image

Didier Torche


U filmu su ukratko prikazani najveći sportski uspjesi USD Bosna, počevši od šahista, preko košarkaša, odbojkaša, karatista, džudista, rukometaša, pa do svih sportista koji su osvajali titule, kako na državnom nivou, tako i na evropskom i svjetskom. USD Bosna je kroz historiju brojala do 22 kluba, a sada ih ima 21.


USD Bosna je sportski simbol i ponos glavnog grada BiH, ali i cijele države, složni su bili svi pristuni na akademiji čiji je glavni pokrovitelj bio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.


U okviru akademije uručene su i povelje najistaknutijim članovima USD Bosna i to: Mersad Čuljević, Eldin Omerović, Ratislav Popović, Zlatko Alić, Zlatan Kadrić, Ahmet Kadrić, Mališa Radović, Esad Kamberović, Rešad Tutić, Vesni Šrepfer, Fahrudinu Hodžiću, Mufidu Memiji, Slobodanu Stajiću, Suad Ćupini, Abdulah Bogilović, Anti Dofiniću, Mustafi Pihljaku, Branislavu Crnogorcu i Miodragu Živanoviću.
image

Didier Torche
image

Didier Torche


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message