Veliki požar u okolici Splita

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 31 Postavljeno

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka - 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se nekoliko stotina vatrogasaca već satima bori protiv tog požara, piše Jutarnji list, prenosi Fena.


U poslijepodnevnim satima bura je ipak malo oslabila, pa su u pomoć gasiteljima poslana i dva kanadera, koji zbog olujnih udara vjetra prijepodne nisu mogli poletjeti. Opožarena je golema površina, vatra je stigla sve do kuća i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem te Donjem gdje su neki objekti nagorjeli, a neke stare kuće su potpuno izgorjele.


Gasitelji su jedva uspjeli spasiti crkvu u Sitnom, a svjedoci tvrde kako je vatra došla sve do zidova Zvjezdanog sela Mosor. Vojnim helikopterima stotinjak je vojnika prebačeno iz vojarni u Gospiću i Kninu u ratnu luku Lora u Splitu te će, ako i kada bude potrebno, biti upućeni na mjesto požarišta. Na opožarene lokacije tijekom poslijepodneva stigli su i hrvatski ministri unutarnjih poslova i obrane Davor Božinović i Damir Krstičević.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
Dalmacija
Kratki opis: 
Gasitelji su jedva uspjeli spasiti crkvu u Sitnom, a svjedoci tvrde kako je vatra došla sve do zidova Zvjezdanog sela Mosor.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message