(VIDEO) 10 najljepših mediteranskih ostrva

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 26 Postavljeno

(VIDEO) 10 najljepših mediteranskih ostrva

Bilo bi nepravedno pokušati da ove veličanstvene ljepote Mediterana pokušamo da opišemo… Uživajte u snimcima.Krit je najveće grčko ostrvo, na samom jugu. Na tromeđi kontinenata, hiljadama godina predstavljalo je tačku u kojoj se ukrštaju civilizacije istoka i zapada...


Rodos se nalazi u Egejskom moru, pripada grupi Dodekaneze ostrva. Godišnje ima oko 300 sunčanih dana.


Kapri se nalazi na južnoj strani Napuljskog zaliva, a ljepote ovog ostrva poznate su još od antičkih vremena.


Menorka pripada Balearskim ostvrima, nalazi se u Sredozemnom moru, a poznato je po velikom broju megalitskih kamenih spomenika koji dokazuju da je bilo naseljeno još u ranoj praistoriji.


Sicilija je možda najživopisnije ostrvo Mediterana. Očaravajuća priroda i istorija duga tri milenijuma čine ga jednom od omiljenih destinacija turista iz cijelog svijeta. Na Siciliji se nalazi i jedini živi vulkan u Evropi, Etna.


Ibiza je jedno od najpopularnijih ljetovališta u Evropi, poznato je po noćnom provodu i žurkama koje privlače turiste iz cijelog svijeta.


Elba pripada nacionalnom parku Toskanskog arhipelaga i ima više od 60 prelijepih plaža i divljih uvala. Zaljubljenici u istoriju Elbu posjećuju i zato što je Napoleon tu proveo svoje izgnaničke dane.


Santorini je prepoznatljiv je po kućama bijele boje, zapanjujućim panoramama, romantičnim zalascima sunca, vulkansko pješčanim plažama… Godišnje ovo ostrvo posjeti više od milion i po turista.


Sardinija je drugo po veličini ostrvo Mediterana, koje svojim ljepotama očara turiste. Prelijepa priroda, kristalno čista voda i divne plaže su dobar razlog da posjetite ovo ostrvo bogate istorije.


Hvar je "kralj dalmatinskih ostrva", poznat po bogatoj kulturnoj istoriji, prirodnim spomenicima i književnoj tradiciji. Prostrana polja lavande, maslinjaci i vinogradi vraćaju vas u neka davna vremena...


Izvor: Mondo.rs


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message