Zaboravni spiker u Spaladium Areni “ispustio” pozdrav hrvatskim navijačima iz iseljeništva i BiH

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 22 Postavljeno

U grotlu Spaladium Arene na obje utakmice mogi su se vidjeti natpisi hrvatskih navijača i navijačkih skupina ne samo iz gradova Hrvatske već i Frankfurta, Kassela, Berlina, Stuttgarta, Beča, Züricha… te Mostara, Ljubuškog, Stoca, Livna, Viteza, Busovače, … Mnogima su ti natpisi bili uočljivi i na malim ekranima. Svima, reklo bi se, osim glavnom navijačkom motivatoru (spikeru) u Spaladium Areni.


A na obje rukometne utakmice u Splitu, protiv Crne Gore a potom i Srbije, službeni spiker u dvorani je ponaosob pozdravljao i tražio veliki pljesak za navijače iz Dalmacije, Slavonije, Like, Istre, Zagorja, …. No, oba puta je „zaboravio“ hrvatske navijače iz iseljeništva te one iz BiH. Nije se nažalost sjetio ni onda kad bi u dvorani zagrmio dio refrena „…Slavonijo, zlatna ti si,  Herceg -Bosno srce ponosno“ pri navijačkom pjevanju pjesme „Lijapa li si“.


Voljeli bi da ovo pisanje posredstvom našeg hrvatskog iseljeničkog Fenix-Magazina dođe i do ušiju službenog spikera u Spaladium Areni te odgovornih u Hrvatskom rukometnom savezu te da idući put pozdrave i nas iz hrvatskog iseljeništva i našu braću iz Herceg Bosne. Mi nismo stranci, nismo dijasporci niti smo dijaspora već hrvatsko iseljeništvo koje je sastavni dio zajedničkog  hrvatskog nacionalnog bića. Molimo da nas se ne dijeli jer su i mnogi hrvatski vojnici, kao i hrvatski sportaši, iz iseljeništva i BiH branili i brane boje jedine nam Hrvatske.


Pozdravljanje hrvatskih navijača iz iseljeništva i Herceg-Bosne značit će puno i svim hrvatskim rukometašima koji su podrijetlom iz BiH ili ih u njihovim stranim klubovima prate navijačke skupine hrvata iz iseljeništva.


Veliki pozdrav iz Essena,  (uz očekivanje europskog rukometnog zlata)


Marijo Primorac, navijač svih hrvatskih reprezentacija, stoji potpisano u pismu objavljenom na Fenixu.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
PISMO IZ ESSENA
Kratki opis: 
Vjerujem kako će se svi ljubitelji hrvatskog sporta složiti da smo jedva dočekali početak utakmica hrvatske rukometne reprezentacije u Spaladium Areni u Splitu. Da je bilo moguće, svi Hrvati iz Hrvatske jednako kao i oni iz hrvatskog iseljeništva i BiH bili bi u Spaladium Areni, kako na prvoj pripremnoj utakmici protiv Crne Gore tako i na onoj sinoć protiv Srbije.

Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message