Zrinjski je prvak BiH i u košarci, Plemići srušili Igokeu

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 75 Postavljeno

Domaćini su prvi došli do osjetnije prednosti kada su minutu i pol do kraja prve dionice imali 7 razlike, no Zrinjski je tricom Ramljaka u posljednjoj sekundi smanjio na 19:18.


Mučio je Zrinjski ponovno taj defenzivni skok i u takvoj igri Igokea bježi na najvećih plus 12 (38:26). No, ponovno Zrinjski u finišu četvrtine, serijom 7:0, smanjuje na prihvatljivih minus 5 (38:33).


Plemići fantastično otvaraju drugo poluvrijeme i predvođeni Smajlagićem rade seriju 8:0 (ukupno 15:0) i prelaze u vodstvo 38:41. Ali, samo nakratko jer Rikić svojim koševima vraća domaćinima minimalno vodstvo. U zadnju četvrtinu se odlazi s 59:57 za Igokeu.


Veliku dramu gledali smo u posljednjoj dionici koju su bolje otvorili Mostraci, ali do osjetnije prednosti se nije moglo doći. Kod Igokee se probudio Dominic Artis i svojim koševima držao domaćine u kakvom-takvom vodstvu. No, Zrinjski je bio taj koji je u posljednjoj minuti koševima Marka Ramljaka bio u vodstvu (74:72). Fantastični Marko Ramljak svojom petom tricom povećava prednost na 77:73, a na satu je ostalo samo 8 sekundi. Nisu pogodili domaćini u zadnjem napadu i Mostarci su mogli početi slaviti najveći uspjeh u svojoj povijesti. 

Tako je grad na Neretvi nakon nogometa, futsala dobio i košarkaškog prvaka države.


Zrinjski su do pobjede predvodili Sokolović s 21, Ramljak s 19 i Smajlagić s 13 koševa (10 skokova).


Kod Igokee su  najbolji bili Artis s 15 i Rikić s 14 koševa.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
Igokea – Zrinjski 1:3
Kratki opis: 
Nećemo gledati odlučujuću petu utakmicu finalne serije u Mostaru. Neka i nećemo jer je Zrinjski na gostovanju pobijedio Igokeu 77:73 i tako s 3:1 završio ovo finale. Mostarci su došli do najvećeg uspjeha u svojoj povijesti i nagrađeni su za fantastične igre ove sezone.
Slike: 
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
Autor: 
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
DA
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message