back to top

OŠ Simin Han:Zajednički iftar prosvjetara

oš simin han:zajednički iftar prosvjetara

Večeras je u Osnovnoj školi Simin Han organizovan kolektivni iftar u povodu mjeseca ramazana, na kome su se okupilo zaposlenici ovog kolektiva.Direktor škole Senad Osmanović i firma BOOK d.o.o. su organizator, koji su nabavili potrebne namirnice, a spravljanje hrane obavio je dio zaposlenih.

Prema riječima direktora Osmanovića ono po čemu je ovaj iftar poseban jeste upravo to što su u spremanju hrane gotovo svi učestvovali.

“Zna se da postačeva istrajnost svih dana posta traži da budu aktivni i da se približe svome Gospodaru i Njegovoj milosti. Poslije takvog istrajnog puta dolazi bajramska radost i osjeti se čar za ono što smo se trudili cijeli ramazan.Naše prosvjetarke i ostale zaposlenice su vješte u spravljanju hrane, na meniju smo imali gulaš, za koji je bio zadužen Ruvejd Dželadinović, zatim smo imali ramazaniju /lepine/, koje su tradicionalno prisutne u vrijeme iftara, tu je i voće, kao i hurme, te neizbježni desert”, kaže nam direktor OŠ Simin Han Senad Osmanović.

Složan je kolektiv OŠ Simin Han, pa tako i u vrijeme ramazana, kada im je želja da ih ovaj mjesec učini snažnijim i boljim./Š.G./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU