BKC TK: Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom ispraćena 2020.

BKC TK – Tradicija organizovanja novogodišnjeg koncerta na sceni BKC-a Tuzlanskog kantona nastavljena je i sinoć…

U specifičnim uslovima, bez prisustva većeg broja publike, GUD “Lege Artis”, JU BKC TK i RTV TK publici priredili svečani program umjetničke vokalno instrumentalne muzike.

Program iz Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli, za razliku od prošlih izdanja kada se tražila karta više, ove godine je vidio mnogo veći broj ljudi, a zahvaljujući RTV TK koja je program iz BKC-a prenosila na svom TV kanalu, te putem livestreama na Facebook stranici i Youtube kanalu.

  • Želim se zahvaliti svim organizatorima, bez kojih se ova manifestacija u ovom obliku sigurno ne bi bila održana. Sa novogodišnjeg koncerta koji se održao šesti put, upućujem i novogodišnju čestitku, uz primarnu želju da nas u 2021. godini služi zdravlje i da pandemija korona virusa konačno postane prošlost – istakao je sinoć Jasmin Hasić, mr. art. osnivač GUD “Lege Artis” iz Tuzle.
bkc tk
BKC TK: Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom ispraćena 2020.

Pored Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića, u odličnom programu su nastupili još Vokalna grupa “Magnifico” Živinice sa umjetničkim rukovodiocem prof. Dinom Muminovićem, sopranistica Aleksandra Lizdek, mr. Art (Brčko), na kalviru Slađana Dedić, mr. art. (Tuzla), na gitari Jelena Lukić, prof. (Valjevo/Srbija), na klaviru Dario Zommbra, mr. art. (Bijeljina), na klaviru Ena Ovčina mr. art. (Tuzla) i na klaviru (Boris Mandušić, mr. art. (Njemačka/Tuzla), prenosi tuzlainfo.ba.

Sinoćnjim koncertom okončana je i programska godina u JU BKC TK u Tuzli, u kojem je uprkos otežavajućim okolnostima izazavanim pandemijom koronavirusa, u 2020. godini priređeno više od 150 događaja.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU