Evo kad će biti održan vašar u Puračiću

Jubilarni 160. vašar u Puračiću bit će održan u periodu 12. do 14. oktobra 2023., a pripreme za organizaciju jedne od najposjećenijih manifestacija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine uveliko traju.

Organizatori ovogodišnje manifestacije, koja zvanično nosi naziv 160. Purački vašer-sajam”, su Mjesna zajednica Puračić i Nuhanović d.o.o., dok su partneri u organizaciji Grad Lukavac, Vlada Tuzlanskog kantona i Turistička zajednica Lukavac.

Vašer u Puračiću će se održati 160. put i kao takav je jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa u Evropi i najstarija u našoj zemlji.

Prema procjenama i iskustvima iz ranijih godina ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100 hiljada građana.

Izlagači su tradicionalni stižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a značajan broj dolazi i iz Hrvatske i Srbije.

Dane trgovine i druženja tradicionalno prati “opštenarodno veselje” uz izvornu i narodnu muziku, te bogata gastro ponuda ovog dijela Bosne i Hercegovine koju čine slatkiši i halva, specijaliteti sa roštilja i ražnja, suhomesnati proizvodi…, dok je najposjećeniji dio manifestacije veliki zabavni park u kojem se okuplja mlađa populacija.

(Tuzlainfo.ba)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU