FOTO / Završena gradnja mosta Suha na rijeci Spreči, još uvijek nije moguć pristup svim vozilima – .

Most na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha, koja je počela u augustu, asfaliranjem saobraćajnice koja preko njega prelazi, krajem decembra je konačno završen.

Mještani sela na obalama jezera Modrac na području gradova Živinice i Lukavac, najviše su obradovani završetkom radova, jer su više od tri mjeseca do Tuzle ili priključka na magistralni put M18 putovali mnogo duže nego ranije.

Neuslovni most preko rijeke Spreče koji spaja i područja grada Tuzla i Živinice bio je dugogodišnji problem za one koji su ga koristili, a najveće oštećenje je pretrpio 2014. godine u vrijeme velikih poplava, od kada je preko njega obustavljen i saobraćaj autobusnih linija.

foto / završena gradnja mosta suha na rijeci spreči, još uvijek nije moguć pristup svim vozilima – .Novoizgrađeni most, za razliku od prošlog kojim se saobraćalo naizmjenično iz oba pravca, ima dvije saobraćajna trake i pješačke staze sa obje strane mosta. Most je izgrađen na većoj visini nego je to bilo ranije, a kako bi se spriječilo plavljenje na ovom dijelu, a na ovoj lokaciji uređeno je i korito rijeke ispod mosta u prosjeku po 10 metara sa obje strane i pristupni putevi za most.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje mosta je oko 900.000,00 KM, a izvođač radova bila je firma SE Sarajka.

Sredstva za izgradnju novog mosta na mjestu nekadašnjeg najvećim dijelom je obezbijedila Vlada FBiH, a dio i Grad Živinice.

Pristup sa obje strane mosta još uvijek je ograničen sa fizičkim preprekama koje omogućavaju samo prolazak putničkih vozila. Do kada, za sada nemamo zvaničnih informacija. /Tuzlainfo.ba/


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU